Пробка за картер

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Както знаем, за да работи нормално двигателя, той се нуждае от постоянна смазочна течност, наричана просто масло. То циркулира из целия двигател, а когато не работи се събира в най-долната му част, където се намира картера. Именно там е предвиден и специален отвор, наричан още пробка. Какво е нейното предназначение и кога се подменят болтовете, по какво да познаем, че е разбита резбата и кога е настъпил момента за ремонт. Защо онлайн в t-Auto са най-изгодните цени за авточастите на всички коли?

КАКВО Е ПРОБКА ЗА КАРТЕР

Пробката колкото и малка и незначителна да изглежда, тя е много важен елемент, защото от нея зависи нивото на маслото в картера. Тя присъства във всички коли и се състои от болт с резба и уплътнителен пръстен, предотвратяващ изтичането на маслото. Като стана дума за течове, именно от тук се извършва и източването на старото и замърсено вече масло - нужно е простото отвиване на пробката и то започва да изтича в поставения предварително съд.

 

Въпреки това, не винаги при течове на смазочен материал е виновен този елемент. Както знаем, картера е най-уязвимия елемент на двигателя, защото той се намира най-близо до земята и при удар в по-изпъкнал предмет, като камък или бордюр, той може да се окаже разбит и да се нуждае от скъп ремонт. Вместо него обаче, заповядайте онлайн в t-Auto.

КОГА СЕ СМЕНЯ

Обикновено, самият болт на картера и неговата резба не подлежат на ремонт, но са издръжливи и не се нуждаят от подмяна, освен ако не се повреди резбата и самия болт. В повечето случаи се сменя само о-пръстенът, отговарящ за по-доброто уплътнение. Експертите съветват това да се извършва при всяка смяна на маслото. Тоест при отвъртане на пробката на колата, задължително преди нейното обратно завиване, трябва да подмените уплътнението с ново и масления филтър, посещавайки онлайн t-Auto.

 

Разбира се, не навременната подмяна няма да доведе до критични последици, но по-често ще се налага да доливате смазочна течност. Ако това не се извършва, то ще намалее смазочността и има вероятност да се появи нуждата от скъп ремонт и покупка на нови авточасти.

ПОРЪЧАЙТЕ ОНЛАЙН ОТ T-AUTO

Ако не смените навреме уплътнението на пробката или самия болт с повредената резба, то има вероятност двигателя да остане без необходимата смазочност, което ще доведе до нуждата от скъп ремонт. За да не се стигне до там, посетете онлайн t-Auto, където авточастите се предлагат на най-добри цени за всички коли, и направете своя избор. Ако изпитвате трудности, обърнете се към експертите ни и те ще Ви съдействат. Избирайки нас, получавате още:

  • невероятно разнообразие от възможности за избор на всякакви авточасти за всички марки коли;
  • първокласно обслужване от висококвалифициран екип;
  • бързи доставки до адрес, защото имаме резерви от авточасти на склад;
  • винаги само най-добро качество, защото работим с оторизирани доставчици.

 

Възползвайте се и Вие!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре