Маслена помпа

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Маслена помпа за Buick
Маслена помпа за Ford usa
Маслена помпа за Great wall
Маслена помпа за Hummer
Маслена помпа за Lincoln
Маслена помпа за Maserati
Маслена помпа за Mg
Маслена помпа за Pontiac
Маслена помпа за Vauxhall

Маслена помпа от t-auto.bg

Маслената помпа засмуква маслото от масления картер и го прекарва през маслените магистрали на двигателя, така че основните части на двигателя да бъдат смазвани и охлаждани. Това маслено покритие спира контакта между металите, който би причинил износване, повреда, или намалява триенето при работа. Помпата за масло обикновено е монтирана в картера и се върти от разпределителен вал или да бъде разположена в предната част на двигателя и да се задвижва от коляновия вал.

Една обикновена маслена помпа има задвижващи зъбни колела, които са затворени вътре в корпуса. Регулиращ клапан контролира налягането на маслото в двигателя. Помпата за масло взема маслото от резервоара чрез щуцер, който обикновено е закрепен към помпата или към блока. Цедка в началото на тръбата филтрира едрите частици, които биха могли да причинят повреда на помпата. Изходът на маслената помпата отива към масления филтър, където маслото циркулира през двигателя за по-нататъшно пречистване.

Въпреки че маслените помпи обикновено са устойчиви и здрави, все пак се препоръчва вашата маслена помпа да бъде заменена или поне прегледана при реконструкцията на двигателя. След като помпата за масло бъде разглобена, прегледайте корпуса и зъбните колела за вдлъбнатини, винтове или друг вид повреди.

Разстоянието между зъбните колела, както и разстоянието между зъбните колела и корпуса, трябва да се провери за съответствие с техническите характеристики. Уверете се, че клапанът за освобождаване на налягането на маслото функционира правилно. За някои маслени помпи има налични комплекти за възстановяване, които съдържат нови зъбни колела, пружини за освобождаване на налягането и необходимите уплътнения. Тръбата за събиране и цедката трябва да се почистят много внимателно, за да се уверите, че маслото може да тече безпрепятствено.

Видове маслени помпи

Съществуват различни видове маслени помпа. При вариантите с директно задвижване маслената помпа е разположена около коляновия вал, а задвижващата предавка е прикрепена към крайната част на коляновия вал. При тези, задвижвани с верига, помпата е разположена в близост до коляновия вал и се задвижва от комплект зъбни колела или комплект верига и зъбни колела.

От съществено значение е да се направи оценка на състоянието на зъбните колела или веригата и зъбните колела и да се сменят, ако е необходимо. При помпи, монтирани в картера, трябва да се провери дали вала, който задвижва маслената помпа не е повреден, особено за закръгляне в стените на шестоъгъния накрайник във всеки край на вала, който прави връзка с разпределителя и маслената помпа.

Датчиците за налягането на маслото и синализиращите устройства са свързани с маслените магистрали на двигателя и са подложени на въздействието на налягането на маслото в двигателя. Ако налягането на маслото спадне под предварително зададеното ниво, се активира светлинен превключвател на арматурното табло, който предупреждава водача, че налягането на маслото е твърде ниско. Изпращащото устройство е свързано с манометър, за да покаже размера на налягането на маслото.

Обикновено налягането на маслото е най-малкото, когато двигателят е в режим на празен ход, но трябва да се усилва с увеличаване на оборотите на двигателя. Налягането на маслото за даден двигател ще бъде различно, затова е най-добре да се обърнете към ръководството за обслужване на автомобила, за да определите подходящите спецификации за вашия двигател.

Нашият онлайн магазин предлага отлична селекция на маслени помпи на високо оценени марки - всички на конкурентни цени. Бъдете сигурни, че когато купувате маслена помпа за вашия автомобил, нашите служители ще проверят дали сте направили правилния избор.

Спестяваш 92 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 81 лв. Product

Спестяваш 72 лв. Product

Спестяваш 85 лв. Product

Спестяваш 74 лв. Product

Спестяваш 89 лв. Product

Спестяваш 63 лв. Product

Спестяваш 74 лв. Product

Спестяваш 180 лв. Product

Спестяваш 142 лв. Product

Спестяваш 121 лв. Product

Спестяваш 180 лв. Product

Спестяваш 76 лв. Product

Спестяваш 76 лв. Product

Спестяваш 48 лв. Product

Спестяваш 42 лв. Product

Спестяваш 158 лв. Product

Спестяваш 98 лв. Product

Спестяваш 166 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 83 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 95 лв. Product

Спестяваш 96 лв. Product

Спестяваш 115 лв. Product

Спестяваш 157 лв. Product

Спестяваш 81 лв. Product

Спестяваш 118 лв. Product

Спестяваш 84 лв. Product

Спестяваш 98 лв. Product

Спестяваш 140 лв. Product

Спестяваш 31 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 49 лв. Product

Спестяваш 92 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 31 лв. Product

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре