Зъбно колело

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Зъбните колела обикновено са отделни, различни по диаметър кръгли видове компоненти и назъбена външност, които синхронизирани по правилен начин сформират цялостен, извършващ определено действие, механизъм. Каква обаче е ролята им в колата, предназначението им в разпределителния вал, коляновия вал, диференциала и техните разновидности, какви авточасти ще откриете онлайн в t-Auto и т.н. Нека видим...

КАКВА Е РОЛЯТА НА ЗЪБНИТЕ КОЛЕЛА В КОЛАТА

Както вероятно стана ясно и от уводната част, те се използват в различните видове механизми на автомобила. Зъбни колела например има в двигателя, където чрез тях се задвижва разпределителния вал, коляновия вал, диференциала и т.н. Обикновено, предназначението на тези авточасти е да предават въртеливото движение върху други компоненти. Предавката се осъществява чрез сглобката на зъбците на двете отделни колела в едно, като така, когато едното се задвижи, предава движението си на съседното.

 

Те се използват и в различни видове редукторни механизми за преобразуване на въртящия момент, където например е нужно бързите обороти да станат по-бавни. Това се извършва, когато по-малко зъбно колело придава въртящия момент на по-голямо по диаметър, към което например е закачен някакъв вал. В случая, това с по-големия диаметър се върти по-бавно. Подобни компоненти се намират в скоростната кутия, в двигателя, разпределителния вал, коляновия вал, диференциала и т.н.

ВИДОВЕ

Употребяваните в днешните коли резервни части и зъбни колела са множество, но най-често срещаните са:

  • цилиндрични с коси зъбци - използват се в случаите, когато е необходимо въртящия момент да се предаде под определен ъгъл;
  • цилиндрични с прави зъбци - предават въртенето единствено в права посока.

 

В зависимост от спецификата на механизма, тези два вида резервни части е възможно да се използват в разпределителния вал, коляновия вал, диференциала и да се комбинират в обща работа. В различните механизми се срещат още:

  • червячна предавка - представлява права спирала, която умее да предава въртенето на цилиндрично колело, като по този начин то се върти със значително по-забавени обороти от червяка. Често се използва в редукторните механизми;
  • линейни - зъбната предавка се намира в права вертикална или хоризонтална повърхност, която движейки се напред и назад, задвижва определен вал.

ЗАЩО ДА ПОРЪЧАТЕ ОНЛАЙН

Защото, когато пазарувате онлайн си спестявате чакането по опашките, а просто се възползвате от уюта на своя дом. Добър избор би било, когато става дума за онлайн покупки на резервни части за коли и компоненти за разпределителния вал, коляновия вал, диференциала, да предпочетете магазина на t-Auto. Той предлага само качествени авточасти на отлична цена. Резервните части на t-Auto пристигат директно от оторизираните вносители, което означава, че те са взети от производителите им.

 

 

 

Това от своя страна означава, че тези авточасти са с най-високото си качество и съответно пристигат с тяхната гаранция. В същото време, онлайн офертите на t-Auto за оригинални резервни части са значително по-достъпни от повечето ни конкуренти, защото имаме специални договори, осигуряващи ни подобни условия. Ако искате и Вие да закупите евтини и качествени авточасти за различните марки коли, посетете ни още сега.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре