Жило за газ

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Педалът за газта е този, чрез който извършваме контрола на движението на автомобила и неговата изправност е от изключително значение за нашата безопасност и тази на останалите участници в пътното движение. Нека по-подробно разберем каква роля изпълнява неговото жило и кога всъщност е дошло времето за неговата подмяна.

 

 

КАКВА Е РОЛЯТА НА ЖИЛОТО ЗА ГАЗ

Когато натискаме съответния педал, ние всъщност указваме определена степен на опън върху жилото, което пък вследствие на това задейства дроселовата клапа в двигателя на бензин или елементът за позициониране на помпата при дизела. С подобно действие, включвайки на първа скорост и отпускайки плавно съединителя, ние привеждаме автомобила в движение.

Самото жило представлява съвкупност от множество тънки стоманени телове, които са вплетени в общ по-дебел масив, защитен отвън посредством пластмасова гъвкава обвивка и с определени захващащи накрайници от двете си страни.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА СМЯНА

След време на употреба, както всичко друго, така и жилото започва да се износва постепенно или директно се къса. В последния случай, педалът става хлабав и спира да действа, а в първия - сработването намалява и става невъзможно достигането до определени обороти и максимална скорост. Тези симптоми се наблюдават и при т.н. “разтягане”, където жилото придобива по-голяма дължина от необходимото.

Разбира се, вероятно е излишно да споменаваме, че ако забележите каквато и да е деформация в този елемент или неправилно действие на педала за газта, е нужно своевременно да реагирате и да направите смяна.

 

Защо да изберете от t-Auto

В качеството на дългогодишен онлайн търговец, ние разширихме гамата си от асортименти до големи нива, предлагайки всевъзможни и най-качествени авточасти за десетки различни марки и модели коли. По този начин успяхме да покрием по-голям обхват от потребителски търсения и да предоставим високо качество на достъпна цена. Това беше постигнато още чрез: 

  • редуциране на различни малки разходни части;

  • тясно сътрудничество с брандовете производители;

  • пазаруването на големи количества авточасти и тяхното съхранение на собствена локална складова база;

  • избягването на посреднически дилъри и организирането на собствена транспортна линия.

Чрез внедряването на по-горе изброените действия, ние успяхме да предложим едни от най-конкурентните оферти на пазара, без да правим компромиси с качеството, така че доверете ни се! При нужда от помощ, наш експерт консултант е на линия за безплатно съдействие!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре