Хидравличен филтър

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Една хидравлична система се нуждае от адекватна смазка, която пък трябва да се пречиства от натрупаните замърсявания. Тук вече идва и ролята на хидравличния филтър, за който ще поговорим по-долу. Ще разберем неговите особености и факторите за ефективност.

 

 

КАКВО Е ХИДРАВЛИЧЕН ФИЛТЪР

Представлява различен по форма филтриращ елемент, чието предназначение е пречистване на замърсителите от смазочната течност на хидравличната система, с което предпазва нейните компоненти от износване. Около 80% от неизправностите са предизвикани от замърсявания на маслото, което всъщност показва, че навременната смяна на филтъра изобщо не е за пренебрегване. Замърсяванията могат да са метални стружки, фини частици, примеси и елементи от химическо разлагане.

Самият хидравличен филтър се състои от чашка или в повечето случаи цилиндричен корпус, филтриращ елемент, индикатор за задръстване и байпасен клапан. Корпусът обикновено е изработен от неръждаема стомана, а понякога дори и от пластмаса или алуминий. Като цяло, материалът за корпуса се избира с оглед на условията на работа на съответния компонент. Филтърният елемент може да е за еднократна или многократна употреба.

В първия случай, той е изработен от стъклени влакна или хартия, докато във втория, говорим за власинки от неръждаема стомана и метална мрежа. При запълване, той просто се продухва с въздух под високо налягане и се използва отново.

 

ОТ КАКВО ЗАВИСИ ЕФЕКТИВНОСТТА МУ

Когато редовно следите неговата замърсеност и в зависимост от условията на работа, когато е достатъчно чист, за да позволява свободното преминаване на смазочната течност, той е ефективен на 100%. Тук трябва да се има предвид, че преценката на фиността на пречистващия елемент е важна, защото в студено състояние, вискозитетът на маслото е по-висок. От тук преминаването му през пречиствателя е затруднено и е възможно системата да има дефицит на смазочност.

 

Купете сега онлайн от t-auto.bg

В нашия магазин се предлага широк асортимент от хидравлични филтри за най-разпространените марки и модели автомобили на достъпни за всеки джоб цени. В същото време, качеството им е без аналог, защото ние работим съвместно с производителите и брандовете и е изключена възможността за попадане на нискокачествени решения. Избирайки нас, получавате още:

  • най-добро и адекватно обслужване от професионалисти с многогодишен опит в областта;

  • допълнителна помощ в избора и пазаруването, тематични беседи относно възникналия проблем и вземането на съвместно решение за покупка;

  • краткосрочни доставки до посочен от Вас адрес или офис на куриерската компания;

  • плащане след преглед и тест на пратката;

  • възможност за връщане или подмяна при несъответствие.

 

Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре