Хидравличен филтър

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Хидравличен филтър.

Категория хидравличен филтър е налична само за следните марки
Хидравличен филтър за Buick
Хидравличен филтър за Ford usa
Хидравличен филтър за Great wall
Хидравличен филтър за Hummer
Хидравличен филтър за Lincoln
Хидравличен филтър за Maserati
Хидравличен филтър за Mg
Хидравличен филтър за Pontiac
Хидравличен филтър за Tesla
Хидравличен филтър за Vauxhall

Една хидравлична система се нуждае от адекватна смазка, която пък трябва да се пречиства от натрупаните замърсявания. Тук вече идва и ролята на хидравличния филтър, за който ще поговорим по-долу. Ще разберем неговите особености и факторите за ефективност.

 

 

КАКВО Е ХИДРАВЛИЧЕН ФИЛТЪР

Представлява различен по форма филтриращ елемент, чието предназначение е пречистване на замърсителите от смазочната течност на хидравличната система, с което предпазва нейните компоненти от износване. Около 80% от неизправностите са предизвикани от замърсявания на маслото, което всъщност показва, че навременната смяна на филтъра изобщо не е за пренебрегване. Замърсяванията могат да са метални стружки, фини частици, примеси и елементи от химическо разлагане.

Самият хидравличен филтър се състои от чашка или в повечето случаи цилиндричен корпус, филтриращ елемент, индикатор за задръстване и байпасен клапан. Корпусът обикновено е изработен от неръждаема стомана, а понякога дори и от пластмаса или алуминий. Като цяло, материалът за корпуса се избира с оглед на условията на работа на съответния компонент. Филтърният елемент може да е за еднократна или многократна употреба.

В първия случай, той е изработен от стъклени влакна или хартия, докато във втория, говорим за власинки от неръждаема стомана и метална мрежа. При запълване, той просто се продухва с въздух под високо налягане и се използва отново.

 

ОТ КАКВО ЗАВИСИ ЕФЕКТИВНОСТТА МУ

Когато редовно следите неговата замърсеност и в зависимост от условията на работа, когато е достатъчно чист, за да позволява свободното преминаване на смазочната течност, той е ефективен на 100%. Тук трябва да се има предвид, че преценката на фиността на пречистващия елемент е важна, защото в студено състояние, вискозитетът на маслото е по-висок. От тук преминаването му през пречиствателя е затруднено и е възможно системата да има дефицит на смазочност.

 

Купете сега онлайн от t-auto.bg

В нашия магазин се предлага широк асортимент от хидравлични филтри за най-разпространените марки и модели автомобили на достъпни за всеки джоб цени. В същото време, качеството им е без аналог, защото ние работим съвместно с производителите и брандовете и е изключена възможността за попадане на нискокачествени решения. Избирайки нас, получавате още:

  • най-добро и адекватно обслужване от професионалисти с многогодишен опит в областта;

  • допълнителна помощ в избора и пазаруването, тематични беседи относно възникналия проблем и вземането на съвместно решение за покупка;

  • краткосрочни доставки до посочен от Вас адрес или офис на куриерската компания;

  • плащане след преглед и тест на пратката;

  • възможност за връщане или подмяна при несъответствие.

 

Очакваме Ви!

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 1 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product
AIC

Хидравличен филтър, управление AIC 55266

От рейката до резервоара
Цена: 57 лв. 68 лв.

Спестяваш 2 лв. Product

Спестяваш 2 лв. Product

Спестяваш 2 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре