Филтър купе

Филтър купе

ПОЛЕНОВ ФИЛТЪР КУПЕ ЗА АВТОМОБИЛ


Филтър купе е част от категория филтри.


Каква е ролята на поленовия филтър или "филтър купе"?

Това е филтърът, който допринася за вашето здраве. Поленовият филтър или кабинният въздушен филтър спира различни частици във въздуха, включително прах, бактерии и цветен прашец, но и изгорели газове и миризми, за да стигнат до купето. Това е важно, тъй като тези частици, в зависимост от естеството им, могат да причинят главоболие, умора, гадене или алергични реакции. Поленовият филтър обикновено е правоъгълен, но в някои случаи е адаптиран към всмукателя на автомобила. С течение на времето филтърът може да бъде блокиран от мръсотия, листа и насекоми, което го кара да работи по-малко ефективно. Освен това климатичната система не може да работи правилно, ако поленовият филтър е запушен. Освен това редовното заместване на поленния филтър ще удължи живота на климатичните и отоплителните системи.

Кога трябва да подмнея поленовия филтър?

Като цяло, поленовият филтър ще трябва да се променя на всеки 15000 до 20 000км. Ако имате склонност да шофирате в градския условия, може да се наложи поленовият ви филтър да се заменя по-често. Замяната на поленовия филтър често се извършва едновременно с подмяната на въздушния филтър и масления филтър, например при обслужване.


Останалите раздели от категорията:
Въздушен филтър | Маслен филтър | Горивен филтър | Филтър авт. скоростна кутия |
Хидравличен филтър | DPF филтри за твърди частици | Филтър кормилно управление |

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре