Филтър купе за Audi

Всички модели Audi с авточасти от категория Филтър купе.

Търсената от вас категория е налична само за следните модели audi

Филтър купе за Audi - Комфорт и чистота на достъпна цена

Филтърът на купето, също известен като филтър на климатика или филтър на въздуха в салона, е отговорен за поддържането на чистота и комфорт в интериора на автомобила. Той пречиства въздуха, който влиза в купето на автомобила, от прах, полени, микроорганизми и други замърсяващи вещества. 

Ще разгледаме филтъра на купето за Audi, както и цената на този важен автомобилен компонент.

Как работи купе филтърът ?

Купе филтърът е разположен във вентилационната система на автомобила и предотвратява проникването на замърсяващи вещества в купето. Той използва активен въглен или други филтриращи материали, които улавят и задържат мръсотията, праха, алергени и други вредни частици, преди да достигнат до въздуха в салона на автомобила.

Защо е важен филтърът на купето за Audi ?

Той е важен компонент, който предпазва здравето и комфорта на пътниците в Audi. Той гарантира, че въздухът, който влиза в автомобила, е чист и свободен от замърсяващи вещества. Редовната смяна на филтъра подобрява качеството на въздуха в купето, предотвратява натрупването на неприятни миризми и удължава живота на климатичната система на автомобила.

Кога трябва да сменя филтъра на купето на Audi ?

Препоръчителното време за смяна на филтъра на купето на Audi е на всеки 15 000 - 30 000 км или на всеки една до две години, в зависимост от условията на експлоатация и препоръките на производителя. Ако често возите из прашни или замърсени райони, може да е необходимо да сменяте купе филтърът по-често. Някои признаци, че тази част от автомобила ви може да се нуждае от смяна, включват:

 • Намалена ефективност на климатичната система
 • Неприятни миризми в автомобила
 • Повишено замърсяване на стъклата и интериора на автомобила

Как да избера купе филтър за Audi ?

При избора на купе филтър за Audi е важно да се вземат предвид следните фактори:

 1. Съвместимост с автомобила: Уверете се, че филтърът на купето е съвместим с модела и климатичната система на Audi. Проверете указанията на производителя или се консултирайте с автомобилен специалист.
 2. Качество: Избирайте филтри на купето от доказани марки, които предлагат високо качество и дълготрайност.
 3. Цена: Сравнявайте цените на различните марки и модели филтри на купето, но не правете компромис с качеството в полза на по-ниска цена.

Каква е средната цена на филтър на купето за Audi ?

Цената на филтър на купето за Audi може да варира в зависимост от марката, качеството и мястото на закупуване. Средната цена на филтър на купето за Audi се движи в диапазона от 30 до 80 лева. Обърнете внимание, че по-скъпите филтри обикновено предлагат по-високо качество и по-дълъг експлоатационен живот.

Как да сменя купе филтър на Audi ?

Смяната на филтъра на купето на Audi може да се извърши от самия собственик на автомобила или от квалифициран автомобилен сервиз. 

Ето няколко основни стъпки, които можете да следвате:

 1. Прочетете указанията на производителя във вашата сервизна книжка, за да определите точното местоположение на филтъра на купето във Audi.
 2. Изключете автомобила и внимателно отворете капака или вратичката, зад която се намира филтърът.
 3. Извадете стария купе филтър, като внимавате да не разсипете замърсяванията от него.
 4. Почистете отделението от прах и други замърсявания, които може да са се насъбрали там.
 5. Поставете новия филтър, като следвате стрелките за посока на въздушния поток, указани на самия артикул.
 6. Затворете капака или вратичката и стартирайте автомобила, за да проверите работата на климатичната система и вентилацията.
 7. Накрая, отбележете датата на смяната на филтъра на купето в сервизната книжка на автомобила, за да следите интервалите между смяната на филтрите.

Заключение

Филтърът на купето е важен компонент за поддържането на чистота и комфорт в купето на Audi. Редовната му смяна ще помогне за подобряване на качеството на въздуха в автомобила и ще предотврати проблеми с климатичната система.

При избор на филтър на купето за Audi, вземете предвид качеството, съвместимостта с автомобила и цената, и не се колебайте да потърсите съвет от автомобилен специалист, ако имате въпроси или се нуждаете от помощ.

Меню 0 лв.
Нагоре