Филтър автоматик

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Филтър автоматик.

Категория филтър автоматик е налична само за следните марки
Филтър автоматик за Cupra
Филтър автоматик за Ford usa
Филтър автоматик за Maserati
Филтър автоматик за Vauxhall

Филтър за автоматична скоростна кутия: функции, важност и цена

Автоматичните скоростни кутии са стандартен компонент в съвременните автомобили, които осигуряват плавно превключване на скоростите и улеснено управление. За да функционират оптимално, автоматичните скоростни кутии се нуждаят от редовна поддръжка и замяна на ключови компоненти, като например филтъра за автоматична скоростна кутия. В тази статия ще обсъдим функциите, важността и цената му.

Какво представлява филтър за автоматична скоростна кутия?

Това е важен компонент, който служи за пречистване на трансмисионното масло, което се използва в автоматичната трансмисия. Този филтър предотвратява замърсяване на маслото от метални частици, абразивни материали и други замърсители, които могат да доведат до преждевременно износване или повреда на автоматичната скоростна кутия.

Защо е важен?

Филтърът за автоматична скоростна кутия е от съществено значение за поддържането на оптимална работа на трансмисията поради следните причини:

  1. Поддържа чистота на трансмисионното масло: Филтърът премахва замърсяванията от трансмисионната течност, като по този начин осигурява по-дълъг живот на маслото и предпазва скоростната кутия от износване.
  2. Предотвратява повреда на автоматичната трансмисия: Замърсяванията, ако не се премахнат от трансмисионната течност, могат да доведат до повреда на чувствителните й компоненти, като това може да доведе до скъпоструващи ремонти или замяна на трансмисията.
  3. Оптимизира работата на автоматичната скоростна кутия: Чиста и свободна от замърсявания трансмисионна течност осигурява по-плавно превключване на скоростите и подобрена производителност.

Как да изберете правилния филтър за автоматична трансмисия за вашия автомобил?

При избор на филтър за автоматична скоростна кутия е важно да вземете предвид следните фактори:

  1. Съвместимост с автомобила: Уверете се, че филтърът, който избирате, е съвместим с вашия автомобил. Различни марки и модели могат да изискват различни видове филтри за автоматични скоростни кутии.
  2. Качество на материалите: Изберете филтър, изработен от висококачествени материали, които ще осигурят дълготрайност и ефективно филтриране на трансмисионното масло.
  3. Производител: Изберете филтър от добре познат и утвърден производител на автомобилни части, за да бъдете сигурни, че получавате качествен продукт.

Филтър за автоматична скоростна кутия цена

Цената на филтъра за автоматична скоростна кутия може да варира в зависимост от марката, модела на автомобила и качеството на самия филтър. Обикновено, по-високите цени са признак за по-високо качество и по-добра ефективност на филтриране. Очаквайте да платите между 30 и 150 лева като цена за качествен филтър за автоматична скоростна кутия.

Съвети за поддръжка

За да удължите живота на филтъра за автоматична трансмисия и да гарантирате неговата оптимална работа, е важно да следвате следните съвети за поддръжка:

  1. Спазвайте интервалите за замяна: Следвайте препоръките на производителя на автомобила относно интервалите за замяна на частта. Обикновено това се прави заедно със смяната на трансмисионната течност.
  2. Проверявайте редовно състоянието на филтъра: При редовни проверки на автомобила, уверете се, че проверявате състоянието на филтъра за автоматична скоростна кутия, за да откриете признаци на износване или повреда.
  3. Използвайте качествено масло: За да гарантирате добра работа на филтъра и автоматичната скоростна кутия, използвайте висококачествена трансмисионно масло, което отговаря на спецификациите на производителя на автомобила.

Заключение

Филтърът за автоматична скоростна кутия е съществен компонент за правилната работа на трансмисията на вашия автомобил. Поддържането на чист и ефективен филтър ще осигури по-добра производителност на вашата трансмисия и ще предотврати преждевременно износване или повреда.

При избор на филтър, внимавайте да вземете предвид съвместимостта с автомобила, качеството на материалите и производителя. Очаквайте да платите разумна цена за качествен филтър за автоматична скоростна кутия, като не забравяте да спазвате редовните интервали за замяна и поддръжка, за да гарантирате дългогодишна безпроблемна работа на трансмисията на вашия автомобил.

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 8 лв. Product

Меню 0 лв.
Нагоре