Филтър автоматик

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Автоматичната скоростна кутия е съчетание от сложен механизъм, електроника и хидравлични устройства, така че тя използва масло за смазване на триещите се елементи и съответно филтър, който го пречиства. Нека заедно научим специалните условия за неговата смяна и как да изберем правилния.

 

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СМЯНА

Основно съществуват два вида филтри за автоматична трансмисия, а именно външни и вътрешни. Първите се монтират отвън, но поради някои техни значителни недостатъци, като малката филтърна площ, склонността към бързо замърсяване и намаляване налягането на маслото, те бяха заменени с вътрешните. Тук изброените негативи са отстранени, експлоатационният им живот е значително по-голям - ресурсът им е около 60 хил. километра. Те се сменят с маслото на автоматичната скоростна кутия.

 

Този тип филтърен елемент е значително по-скъп, в сравнение с външния си аналог, а времевия интервал за смяната може да се различава в зависимост от характеристиките на съответния агрегат. За да разберете вида на филтъра и кога той трябва да бъде сменен, погледнете документацията с препоръки от производителя на колата. Смяната на външния модел се свежда до простото отстраняване на стария и поставянето на новия консуматив. При вътрешния обаче, нещата са малко по-сложни.

 

Когато сменяте вътрешен вариант е необходимо да: 

  • свалите капака на трансмисията и да премахнете закриващите филтърния елемент пластини;

  • след подмяната, в обратния ред връщате всичко по местата си.

 

Експертите също препоръчват прилагането на специални добавки за автоматична трансмисия, оказващи положително влияние върху цялостната работа на механизма. Това е нужно да се извърши заедно със смяната на маслото.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ

Важно е да направите справка в препоръките на производителя на превозното средство, така че да сте напълно сигурни в своя избор. Трябва да проверите вида на елемента или да извадите стария и да избирате по него, ако това разбира се е възможно.

 

Изберете онлайн от t-auto

Предпочитането на нашия онлайн магазин е удачен избор, защото ние предлагаме само и единствено оригинални части на страхотни цени и с най-високо качество. Тук ще откриете множество съвместими компоненти на различните марки и модели автомобили. В същото време, екипите ни са съставени от експерти с нужното образование и опит, така че винаги през работни дни са готови да помогнат ако имате трудности с правилния избор или оформянето на поръчката си. Доверете им се!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре