Накладки за Audi

Всички модели Audi с авточасти от категория Накладки.

Търсената от вас категория е налична само за следните модели audi

Накладки за Audi: Как да изберем най-добрите и на добра цена

Въведение Audi е една от най-известните автомобилни марки в света, предлагайки широка гама от стилни и високопроизводителни модели. За да поддържате Audi в перфектно състояние, е важно да знаете как да изберете правилните накладки и да ги намерите на добра цена. В този текст ще разгледаме различните видове накладки за Audi, какви са техните предимства и недостатъци, както и как да намерите най-добрата цена.

Видове накладки за Audi

При избора на накладки за Audi, трябва да вземете предвид следните основни видове:

 1. Оригинални накладки (Audi Genuine Parts): Те са произведени от Audi и са специално проектирани за вашата кола. Те осигуряват оптимална съвместимост и производителност, но може да са по-скъпи.

 2. ОЕМ накладки (Original Equipment Manufacturer): Те са произведени от същите доставчици, които произвеждат оригиналните части за Audi. Те предлагат сравнима качество и производителност на по-ниска цена.

 3. Aftermarket накладки: Те са произведени от трети компании и могат да варират значително по качество и цена. Те са добър избор, ако търсите по-евтина алтернатива, но уверете се, че избирате висококачествени продукти.

Материали, използвани в накладките за Audi

Има няколко основни материали, които се използват за производството на накладки за Audi. Важно е да разберете разликите между тях, за да направите най-добрия избор за вашия автомобил:

 1. Органични: Тези накладки са направени от смес от органични влакна и смоли. Те са меки, тихи и добре се справят при нормални условия на шофиране, но могат да износят по-бързо при агресивно шофиране.

 2. Полупроводникови: Съставени от метални и керамични частици, тези накладки са по-твърди и издръжливи от органичните. Те предлагат добра производителност при високи температури и агресивно шофиране, но може да бъдат по-шумни.

 3. Керамични: Тези накладки са направени от керамични влакна, които предлагат отлична издръжливост на износване и топлина. Те са тихи, имат дълъг живот и са подходящи за спортни автомобили и високопроизводителни Audi модели.

Как да изберем правилните накладки за нашия Audi

При избора трябва да вземете предвид следните фактори:

 1. Вашият стил на шофиране: Ако шофирате предимно в градски условия и предпочитате спокойно шофиране, органичните или керамични накладки могат да бъдат подходящи за вас. Ако обичате да карам по-агресивно или имате високопроизводителен Audi, полупроводниковите накладки могат да бъдат по-добър избор.

 2. Бюджет: Оригиналните и ОЕМ накладки са по-скъпи, но предлагат по-добра качество и съвместимост с Audi. Aftermarket накладките са по-евтини, но качеството им може да варира. Важно е да намерите баланс между цена и качество, като се има предвид вашият бюджет и нуждите на Audi.

 3. Препоръки от професионалисти: Винаги е добра идея да се консултирате с механик или специалист от сервиз, който е запознат с Audi. Те могат да ви дадат ценни съвети относно най-добрите накладки за вашия автомобил, въз основа на вашите нужди и условия на шофиране.

Как да сменим накладките на Audi самостоятелно

Смяната на накладките на Audi може да бъде извършена самостоятелно, ако имате подходящи инструменти и знания.

Ето стъпки, които можете да следвате:

 1. Подготовка: Първо, уверете се, че автомобилът е на равна повърхност и е включена ръчната спирачка. Започнете като свалите колелото, за да имате достъп до накладките.

 2. Премахване на старите накладки: Използвайте ключ или отвертка, за да свалите спирачния апарат, който ги държи. Внимавайте да не повредите спирачната тръба. След това, извадете старите накладки от спирачния апарат.

 3. Поставяне на новите накладки: Преди да ги сложите, почистете спирачния апарат от замърсявания и проверете за износване или повреди. Нанесете спирачна смазка на металните контактни точки на новите накладки и ги поставете в спирачния апарат.

 4. Възстановяване на спирачния апарат: Със специален инструмент или голяма клещи, върнете буталото на спирачния апарат до първоначалното си положение. Това ще осигури достатъчно място за новите накладки. След това, монтирайте спирачния апарат обратно на колелото.

 5. Контрол и проверка: След като сте монтирали новите накладки, завъртете колелото на ръка, за да се уверите, че спирачките работят правилно и не блокират движението на колелото. След това, монтирайте колелото обратно на автомобила.

 6. Тест на спирачките: Преди да карате, проверете спирачките, като натиснете спирачния педал няколко пъти. Уверете се, че педалът е стабилен и чувствате достатъчно сила на спиране.

Заключение

Накладките са важен компонент от спирачната система на Audi. За да поддържате автомобила си в безопасно състояние и да получите най-доброто от него, важно е да изберете правилните накладки и да ги сменяте редовно.

С правилното познание и изследване, можете да намерите висококачествени накладки на добра цена и да ги смените самостоятелно, ако се чувствате уверени в своите умения.


Меню 0 лв.
Нагоре