Маслен филтър

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

МАСЛЕН ФИЛТЪР

Смазочната система в един двигател е от критично значение за правилната и дълготрайна работа на целия механизъм. Ето защо, пречистването на маслото е важно и за това се грижи масления филтър. Какви обаче са неговите функции и последиците ако не бъде сменен навреме, ще разберем заедно по-долу. 

КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕНАВРЕМЕННА СМЯНА НА МАСЛЕН ФИЛТЪР

Предназначението на маслото предимно е да смазва триещите се помежду си елементи от един цялостен механизъм, значително забавяйки тяхното износване и загряване. Въпреки това обаче, износване все пак има (макар и значително по-бавно) и вследствие на това се отделят различни малки стружки и други замърсявания. Ако пречиствателя липсва, то много бързо смазочната течност ще се насити с тези частици и ще престане да изпълнява функцията си. Ето защо, филтриращият елемент в случая е много важен.

 

Като цяло, смяната му се извършва с тази на маслото, но какво ще се случи, ако не бъде сменен навреме? Вие по нищо няма да разберете, че пречиствателя се е запушил, защото във вътрешността му има т.н. байпасен клапан, който се отваря и маслото не преминава през филтърната хартия, а я заобикаля и се връща обратно в системата. 

 

От тук вече започва постепенното насищане на смазката с мръсотия, загуба на нейните характеристики и задръстването на различните канали и маслената помпа. Започва недобрата смазочна дейност, отделяне на повишена топлина, триене и шум. Нарушава се дейността на двигателя, а накрая той блокира напълно и се налага основен ремонт. Това е доста по-скъпа процедура и спестените пари от покупката и смяната на консуматива, няма да Ви стигнат във никакъв случай.

 

Съществуват два вида филтриращи елементи:

  • частичнопоточен - за да се използва, маслената система е разделена на два кръга, като в единия замърсения смазочен материал свободно циркулира из компонентите, а в другия кръг една част от маслото се филтрира. В крайната точка се пречиства цялата течност;

  • пълнопоточен - пропуска през филтърната си хартия целия поток, а във вътрешността си има байпасен клапан, който регулира налягането в системата. Ако то бъде надвишено, например при пълно запушване, той се отваря и пропуска мръсната течност, предотвратявайки увреждането на уплътненията и триещите се части.

 

Изберете и купете онлайн от t-auto.bg

За да успеем да удовлетворим в максимална степен потребителското търсене и потреблението, в магазина постоянно се стремим да поддържаме голямо разнообразие на видове маслени филтри. Така покриваме голяма част от разпространените в страна марки и модели автомобили, запазвайки цените достъпни, но без компромиси в качеството. Това е възможно, благодарение на директното ни сътрудничество с брандовете и пазаруването на едро. 

 

За допълнителна консултация и съдействие при избора или покупките, задължително се свържете с наш оператор. Той е на разположение през работните дни, а помощта ни е БЕЗПЛАТНА, така че възползвайте се!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре