Маслен филтър за Alfa romeo

Всички модели Alfa romeo с авточасти от категория Маслен филтър.

Търсената от вас категория е налична само за следните модели alfa romeo

Маслен филтър за Alfa romeo - Високо качество на достъпна цена

Масленият филтър е един от ключовите компоненти в системата за смазване на двигателя на автомобила. Той предотвратява проникването на замърсяващи вещества в маслото, което поддържа оптималното състояние на двигателя. Ще разгледаме масления филтър за Alfa romeo, както и цената на този важен автомобилен компонент.

Как работи масленият филтър?

Тази автомобилна част е разположена в системата за смазване на двигателя и е отговорна за пречистването на маслото, което се използва за смазване на двигателните компоненти.

Филтърът за масло премахва мръсотия, метални стружки и други замърсяващи вещества, които могат да причинят износване на двигателя. Така масленият филтър гарантира дълъг живот и оптимална работа на двигателя.

Защо е важен масленият филтър за Alfa romeo?

Масленият филтър играе съществена роля за поддържането на доброто състояние на двигателя на Alfa romeo. Той уловява замърсяващите вещества, които могат да причинят износване и повреда на двигателя. Смяната на масления филтър в правилните интервали е от съществено значение за продължителния живот на автомобила и за намаляване на ремонтните разходи.

Кога трябва да сменя масленият филтър на Alfa romeo?

Препоръчителното време за смяна на масления филтър на Alfa romeo е на всеки 10 000 - 15 000 км или на всеки една година, в зависимост от това кое настъпи първо. Въпреки това, може да се наложи смяна на масления филтър по-рано, ако автомобилът се използва в тежки условия или при използване на некачествено масло.

За да бъдете сигурни в периодите на смяна на масления филтър, следвайте указанията на производителя в сервизната книжка на автомобила или се консултирайте с автомобилен специалист.

Как да избера правилния маслен филтър за Alfa romeo?

При избора на маслен филтър за Alfa romeo е важно да се вземат предвид следните аспекти:

 1. Съвместимост с автомобила: Уверете се, че филтърът за масло е съвместим с модела и двигателя на Alfa romeo. Проверете указанията на производителя или се консултирайте с автомобилен специалист.

 2. Качество: Избирайте маслени филтри от доказани марки, които предлагат високо качество и дълготрайност.

 3. Цена: Сравнявайте цените на различните марки и модели маслени филтри, но не правете компромис с качеството в полза на по-ниска цена.

Каква е средната цена на маслен филтър за Alfa romeo?

Цената на маслен филтър за Alfa romeo може да варира в зависимост от марката, качеството и мястото на закупуване. Средната цена на маслен филтър за Alfa romeo се движи в диапазона от 15 до 60 лева. Обърнете внимание, че по-скъпите филтри за масло обикновено предлагат по-високо качество и по-дълъг експлоатационен живот.

Как да сменя маслен филтър на Alfa romeo?

Смяната може да се извърши от самия собственик на автомобила или от квалифициран автомобилен специалист.

Ето стъпките, които трябва да следвате:

 1. Осигурете си подходящ маслен филтър за Alfa romeo.

 2. За вашата безопасност, уверете се, че двигателят е изключен и автомобилът е паркиран на равна повърхност.

 3. Отстранете дренажния щепсел и източете старото масло в подходящ съд.

 4. Намерете филтъра за масло, който обикновено се намира близо до долния край на двигателя.

 5. Използвайте подходящ инструмент (например филтърен ключ) за да свалите стария маслен филтър. Внимавайте да не разлеете останалото масло.

 6. Преди да инсталирате новия филтър, намажете гуменото уплътнение с масло и уверете се, че повърхностите са чисти и без замърсявания.

 7. Завийте новия филтър за масло ръчно, докато уплътнението допре до контактната повърхност на двигателя. След това завъртете още ¾ оборота с инструмент, за да го затегнете.

 8. Затворете дренажния щепсел и изсипете новото масло в двигателя, спазвайки указанията на производителя.

 9. Стартирайте двигателя и проверете дали има течове около масления филтър и дренажния щепсел.

 10. Накрая, отбележете датата и километража на смяната на частта в сервизната книжка на автомобила, за да следите интервалите между смяната на филтрите.

Заключение

Масленият филтър е от ключово значение за поддържането на оптималната работа на двигателя на Alfa romeo. Той предпазва двигателя от износване и намалява разхода на масло.

Редовната му смяна е важна за поддържането на автомобила в добро състояние и за оптималната му производителност. Изберете маслен филтър с подходящо качество и цена, който да отговаря на нуждите на Alfa romeo, и се консултирайте с автомобилен специалист при необходимост.


Меню 0 лв.
Нагоре