Датчик разпределителен вал

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Датчик разпределителен вал.

Категория датчик разпределителен вал е налична само за следните марки
Датчик разпределителен вал за Buick
Датчик разпределителен вал за Cupra
Датчик разпределителен вал за Ford usa
Датчик разпределителен вал за Great wall
Датчик разпределителен вал за Maserati
Датчик разпределителен вал за Mg
Датчик разпределителен вал за Pontiac
Датчик разпределителен вал за Vauxhall

Датчик на Разпределителен Вал: Приложение, Смяна и Цена

Този компонент е от съществено значение за правилното функциониране на двигателя във вашия автомобил. Той играе ключова роля при контролирането на времето на зоната на горене и осигурява оптимална производителност и икономия на гориво. В този статия ще разгледаме приложението на датчика на разпределителния вал, както и как да го сменим, и каква е цената за този важен автомобилен компонент.

Приложение

Този елемент, наричан още колянов вал, е отговорен за измерването на позицията на разпределителния вал в двигателя. Този параметър е критичен за определянето на точния момент за впръскване на гориво и възпламеняване на сместа. В резултат на това, датчикът на разпределителния вал осигурява стабилна работа на двигателя и ефективно използване на горивото.

Когато двигателят работи, датчикът на разпределителния вал изпраща сигнали към управляващия модул на двигателя (ECU), който след това регулира времето на зоната на горене. Това помага за поддържането на оптимална ефективност и намалява емисиите на вредни газове.

Как се Сменя Датчикът на Разпределителния Вал

Смяната на този компонент може да се извърши сравнително лесно, но изисква точност и внимание към детайлите. Ето стъпки, които следва да последвате:

  1. Подготовка на автомобила: Най-важният стъпка преди смяната на датчика е изключването на запалването и отстраняването на негативния кабел от батерията, за да предотвратите риска от късо съединение.

  2. Откриване на датчика: Локализирайте местоположението на датчика на разпределителния вал в двигателния отсек. Той обикновено се намира близо до самия вал и е свързан с проводи.

  3. Отстраняване на стария датчик: Отстранете стария датчик, като разкачите проводите му и отворите го с подходящ ключ. Уверете се, че не сте изпуснали никакви малки детайли.

  4. Монтаж на новия датчик: Поставете новия датчик на разпределителния вал и затегнете го със съответния момент на завиване. Свържете проводите към новия датчик.

  5. Проверка и тестване: След като сте сменили датчика, свържете негативния кабел на батерията и включете запалването. Проверете за евентуални грешки или индикации на неизправност и направете тестове на двигателя.

Цена на Датчика на Разпределителния Вал

Цената на датчика на разпределителния вал може да варира значително в зависимост от марката и модела на автомобила ви, както и от мястото, от което го закупите. Обаче, за оригинални или качествени заместители, цената обикновено се води в рамките на разумните граници.

След като сменихте датчика, е добре да консултирате с вашия автомобилен сервиз или да търсите информация онлайн, за да намерите най-добрите предложения и цени за вашия конкретен автомобил.

Заключение

Датчикът на разпределителния вал е ключов компонент за правилната работа на двигателя на вашия автомобил. Той осигурява точно време на зоната на горене и помага за оптимална ефективност и икономия на гориво. Смяната на датчика може да бъде извършена следвайки правилните стъпки и с подходящи инструменти.

Не забравяйте, че при смяна на датчика на разпределителния вал е важно да се използва качествен продукт, който да отговаря на спецификациите на вашия автомобил. Това ще гарантира надеждна работа и дълъг експлоатационен живот на вашия двигател.

Спестяваш 34 лв. Product

Спестяваш 72 лв. Product

Спестяваш 73 лв. Product

Спестяваш 53 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 56 лв. Product

Спестяваш 65 лв. Product

Спестяваш 66 лв. Product

Спестяваш 65 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 52 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 32 лв. Product

Спестяваш 8 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 59 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 28 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 32 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре