Датчик налягане в гумите

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Датчик налягане в гумите.

Категория датчик налягане в гумите е налична само за следните марки
Датчик налягане в гумите за Buick
Датчик налягане в гумите за Ford usa
Датчик налягане в гумите за Hummer
Датчик налягане в гумите за Maserati
Датчик налягане в гумите за Vauxhall

Какво е датчик за налягане в гумите?

Това е елемент от системата за контрол на налягането в гумите на автомобила, която се използва за наблюдение на налягането в тях и за предотвратяване на евентуални проблеми, които могат да възникнат при ниско налягане.

Датчикът налягане в гумите се намира вътре в гумата и изпраща информация за него към системата за контрол на налягането в гумите на автомобила. Ако налягането спадне под определено ниво, системата ще уведоми водача за това чрез иконка на приборната табла или звуков сигнал.

За какво служат датчиците за налягане в гумите?

Системата за контрол на налягането в гумите има за цел да поддържа оптимални стойности, което води до по-добро сцепление на пътната настилка и по-добра устойчивост на автомобила на пътя. Освен това правилното налягане в гумите намалява износването на гумите и увеличава енергийната ефективност на автомобила, което води до по-малко консумация на гориво.

Този датчик е важна част от системата за контрол на налягането в гумите на автомобила и е предназначен да поддържа правилните й стойности, което е важно за безопасността и експлоатационната ефективност на автомобила.

Датчик за налягане в гумите цена

Цената на датчиците за налягане в гумите може да варира в зависимост от марката и модела на автомобила, както и от това дали датчиците ще бъдат закупени заедно с нови гуми или самостоятелно. В среден клас цените на датчици за налягане в гумите може да се варират между 40 и 120 лева за един датчик. Обикновено се предпочита да се заменят всички датчици едновременно, така че да не е необходимо да се заменят по-късно отделни датчици, което може да увеличи разходите.

Откъде да купите датчици за налягане на гуми?

Те могат да бъдат закупени от различни магазини за авточасти или онлайн магазини като T-AUTO.BG, които предлагат авточасти. Можете да проверите в местните автомобилни магазини или да потърсите онлайн магазини, където да закупите датчиците.

Важно е да проверите дали датчиците, които ще закупите, са съвместими с марката и модела на вашия автомобил, преди да направите покупката. Тъй като цените могат да варират от магазин на магазин, може да сравните цените на различните места, за да намерите най-добрата оферта.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре