Датчик дроселова клапа

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Датчик дроселова клапа.

Категория датчик дроселова клапа е налична само за следните марки
Датчик дроселова клапа за Buick
Датчик дроселова клапа за Ford usa
Датчик дроселова клапа за Lincoln
Датчик дроселова клапа за Mg
Датчик дроселова клапа за Pontiac
Датчик дроселова клапа за Vauxhall

Какво е датчик дроселова клапа и за какво служи?

Това е компонент, който измерва позицията на дроселовата клапа във въздушната система на двигателя на автомобила. Тази клапа контролира количеството въздух, който достига до двигателя, като регулира отвора на въздушния канал. Датчикът на дроселовата клапа чете позицията на дроселовата клапа и праща информацията към електронния контролен модул на двигателя.

Информацията от него се използва за да се определи количеството гориво, което трябва да се впръсква във въздушно-горивната смес, която се подава към двигателя. Това дава възможност на двигателя да работи с оптимално съотношение на въздух и гориво, което подобрява ефективността на горенето и намалява емисиите на вредни вещества.

Ако датчикът на дроселовата клапа не функционира правилно, може да доведе до различни проблеми, като неравномерна работа на двигателя, загуба на мощност или нестабилна шофираща позиция на автомобила. Затова е важно той да се поддържа в добро състояние и да се заменя при необходимост.

Датчик дроселова клапа цена

Цената на датчик на дроселовата клапа може да варира в зависимост от марката и модела на автомобила, както и от търговската марка на самия датчик. В среден размер цената на датчика може да бъде между 100 и 400 лева. Възможно е да има и по-евтини или по-скъпи варианти на база на марката или наличието на други функционалности.

Тези цени са само за датчика на дроселовата клапа и не включват разходите за монтаж и труд. Преди да го закупите винаги е добре да проверите спецификациите на автомобила си и да се консултирате с професионалисти за правилният избор на частта.

Откъде да купите датчик дроселова клапа?

Този детайл може да се закупи от различни места. Ето няколко опции да го закупите:

Официален сервиз на производителя: Можете да се свържете с официалния сервиз на производителя на вашия автомобил и да закупите датчик на дроселовата клапа от тях. Това може да гарантира, че частта е съвместима и отговаря на спецификациите на автомобила ви, но цената може да бъде по-висока.

Автомобилни дилъри и търговци на автомобилни части: Проверете местните автомобилни дилъри или специализирани магазини за автомобилни части. Те често разполагат с голямо разнообразие от автомобилни части, включително датчици на дроселовата клапа.

Онлайн магазини за автомобилни части: Има много онлайн магазини, които предлагат автомобилни части, включително датчици на дроселовата клапа. Някои популярни онлайн платформи за автомобилни части включват Amazon, eBay, AutoZone и RockAuto. Преди да направите покупка онлайн, уверете се, че сте проверили съвместимостта на частта с вашия автомобил.

Борси за автомобилни части: Ако сте в търсене на по-изгодна опция, можете да посетите борса за автомобилни части. Те предлагат употребявани автомобилни части на по-ниски цени. Въпреки това, трябва да проверите състоянието и работоспособността на частта преди закупуването й.

Преди да закупите датчик на дроселовата клапа, важно е да проверите спецификациите на автомобила си и да се консултирате с професионалист или механик, за да се уверите, че избирате правилната част за вашия автомобил.

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Спестяваш 39 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 28 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 32 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 21 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product
TOPRAN

Датчик, положение на дроселовата клапа TOPRAN 205 631

Корпус на дроселовата клапа
Цена: 21 лв. 24 лв.

Спестяваш 2 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product
TOPRAN

Датчик, положение на дроселовата клапа TOPRAN 206 176

Корпус на дроселовата клапа
Цена: 36 лв. 41 лв.

Спестяваш 8 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product
TOPRAN

Датчик, положение на дроселовата клапа TOPRAN 301 903

Корпус на дроселовата клапа
Цена: 27 лв. 31 лв.

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 37 лв. Product

Спестяваш 32 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 2 лв. Product

Меню 0 лв.
Нагоре