Шарнир

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

За да се поемат вибрациите и неравномерното предаване на въртенето на колелата се използват специални подвижни елементи, наричани още шарнири. Те са компонент от ходовата част и сега ще разберем какво представляват и тяхно предназначение, както и за достъпните в T-Auto.BG модели.

 

 

КАК СЕ СМЕНЯ

Предназначението на шарнира е предаването на въртящия момент към управляемите колела, без загуба на мощността. В съвременните автомобили, компонентът се среща във всяко от задвижващите предни колела, а при 4х4 моделите се използва в четирите варианта. Висококачествените модели, при определени препоръчителни профилактични мероприятия, са с повишен ресурс. Тяхната дълготрайност също зависи и от начина на шофиране - колкото по-внимателно е то, толкова по-дълго ще издържи детайла.

Опитните шофьори знаят, че редовната проверка на шарнирите е гаранция, че тяхната неизправност ще бъде забелязана навреме и съответно те ще бъдат подменени. Само при визуален оглед, ако забележите скъсване на гумената гофрирана шапка, то това е предпоставка за смяна, защото навлизането на мръсотия във вътрешността ще доведе до бързо износване.

За смяната се изисква повдигане на колата с крик от към страната, на която се намира предназначеният за смяна детайл. На първия етап се сваля съответната гума и се натиска педала на спирачката, за да се предотврати въртенето на главината. Нейният болт се отвърта и се изважда опорната шайба. Сега вече се пристъпва към процеса по-подмяната.

ЗА КАКВИ МАРКИ АВТОМОБИЛИ ЩЕ ОТКРИЕТЕ

В онлайн магазина се предлага значително разширена гама от различни марки автомобили, като:

  • BMW;

  • Alfa Romeo;

  • Ford;

  • Fiat;

  • Dacia;

  • Audi и т.н.

 

Всяка от новите авточасти е с голяма дълготрайност, поради оригиналния си произход и използваните висококачествени материали за тяхното производство.

 

Защо да пазарувате онлайн от T-Auto.BG

Защото във интернет-магазина ни се предлагат само висококачествени маркови авточасти на неустоими цени и с продължителна гаранция. Нашите специалисти са постоянно на линия, за да Ви съдействат при трудности в пазаруването или правилния избор. Благодарение на стъпковия процес на пазаруване, Вие няма как да объркате даден детайл и той да не съвпада с Вашия модел и марка автомобил, защото системата във всяка стъпка изисква от Вас да посочите нужната информация.

Ако все пак се окаже, че във Вас е попаднала неправилната част, то Вие имате 14 дни да я върнете или подмените с друга, така че възползвайте се!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре