Хидротрансформатор

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Ако в традиционния случай, за отделянето и съединяването на коляновия вал и скоростната кутия се използва триене, то при хидросъединителя подобен ефект не се наблюдава. Какъв е принципът му на работа и неговите особености, ще разберем заедно в поредния ни материал.

 

 

КАКВО Е ХИДРОСЪЕДИНИТЕЛ И КАК РАБОТИ

Водещото колело заедно със заобления корпус на хидросъединителя са закрепени към коляновия вал на двигателя, а турбинното колело е свързано с водещия диск на фрикционния съединител. И двете се намират в един объл корпус, чийто обем е изпълнен с работна течност - масло с нисък вискозитет.

Остриетата на колелата са разположени радиално едно на друго и когато коляновия вал на двигателя се завърти, водещото колело също се завърта и завихря течността, която завърта и другото колело, в следствие на образувалата се центробежна сила. Ето как всъщност се извършва и предаването на въртящия момент. Така се осигурява напълно плавно предаване и се намалява динамичното натоварване върху трансмисията и се поемат торсионните вибрации.

Важно е да се отбележи, че подобно изпълнение се среща само при автоматика и боксуване чрез рязко отпускане всъщност не е възможно.

 

Защо да купите от T-auto

При нас във виртуалния магазин можете да откриете пълна гама от различни хидросъединители за разпространените марки и модели автомобили на най-добрите цени. Също, при трудности и колебания, можете напълно безплатно да проведете беседа с експерт в областта и то напълно безплатно, за да уточните заедно коя част е най-подходящия за Вашия случай. Качеството при нас е най-доброто, както и цените. Това е възможно благодарение на:

  • работата ни с много отделни брандове и производители, с което гарантираме и произхода на предлаганите авточасти;

  • пазаруването на едро и големите отстъпки, от които се възползваме, така че имаме възможност да предложим най-добрите оферти без компромиси в качеството;

  • съхранението в собствени складови бази и осигуряването на бързи доставки до крайния клиент.

 

За да се възползвате и Вие, непременно ни посетете, разгледайте продуктовата ни гама и при необходимост, свържете се с наш представител. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре