Хидротрансформатор

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Хидротрансформатор.

Категория хидротрансформатор е налична само за следните марки
Хидротрансформатор за Pontiac
Хидротрансформатор за Vauxhall

Какво е хидротрансформатор и как работи?


Хидротрансформаторът е механично устройство, използвано в автомобилните и индустриални машини за трансмисия. Той се използва за предаване на въртящ момент от двигателя на машината към трансмисията, като същевременно осигурява гладко стартиране и спиране на машината.

Хидротрансформаторът се състои от две главни части - помпата и турбината, свързани чрез маслена среда. Вътрешността на хидротрансформатора е изпълнена с масло, която се върти около централната ос на устройството.

Когато двигателят на машината се стартира, помпата на хидротрансформатора се върти заедно с него. Помпата изпомпва маслото в турбината, която също започва да се върти. Когато двигателят работи на ниски обороти, маслото в турбината създава достатъчно налягане, за да осигури здраво задвижване на машината.

Когато обаче машината трябва да започне да се движи бързо, помпата на хидротрансформатора ускорява въртенето на маслото в турбината, която вече не може да изпомпва маслото обратно в помпата. Това дава възможност на машината да се задвижи бързо, без да е необходимо да се променят скоростите на трансмисията.

Хидротрансформаторите са полезни за машини, които работят с променливи скорости, защото те могат да осигурят гладка трансмисия без прекъсвания във въртящия момент. Освен това, те са много ефективни при стартиране на тежки товари и в ситуации, когато е необходимо бързо ускорение, без да се налага да се променят скоростите на машината.

Хидротрансформатор цена

Цената на хидротрансформаторите може да варира значително в зависимост от различни фактори, като марката и модела на устройството, неговите спецификации, размера и капацитета му, както и от местните пазарни условия. Освен това, цените могат да се различават и в зависимост от доставчика или дистрибутора, от които закупувате хидротрансформатора.

Откъде да купите хидротрансформатор?

Хидротрансформатори могат да се закупят от различни места, включително:

  • Официалните дилъри на марките на автомобилите и индустриалните машини - ако търсите хидротрансформатор за конкретна марка и модел, най-добре е да проверите с официалните дилъри за наличност и цени.
  • Интернет магазини и онлайн платформи - има много онлайн магазини, които предлагат хидротрансформатори на конкурентни цени. Можете да намерите много възможности на сайтове като Amazon, eBay, AliExpress и много други.
  • Автомобилни и индустриални магазини - местният ви автомобилен или индустриален магазин може да предлага хидротрансформатори за продажба. Те могат да ви помогнат да изберете правилната част за вашата машина и да ви дадат съвети относно техническите спецификации.
  • Производители на хидротрансформатори - ако търсите специализиран хидротрансформатор за конкретно приложение, може да се свържете директно с производителите на хидротрансформатори. Те могат да ви предоставят индивидуални решения, специално проектирани за вашите нужди.

Преди да купите хидротрансформатор, винаги е важно да проверите спецификациите на устройството и да се уверите, че е съвместимо с машината, за която е предназначено. Трябва да проверите и гаранционните условия, като вземете предвид фактори като продължителността на гаранцията, обхвата на покритие и условията за възстановяване на парите.

Ако в традиционния случай, за отделянето и съединяването на коляновия вал и скоростната кутия се използва триене, то при хидросъединителя подобен ефект не се наблюдава. Какъв е принципът му на работа и неговите особености, ще разберем заедно в поредния ни материал.

КАКВО Е ХИДРОСЪЕДИНИТЕЛ И КАК РАБОТИ

Водещото колело заедно със заобления корпус на хидросъединителя са закрепени към коляновия вал на двигателя, а турбинното колело е свързано с водещия диск на фрикционния съединител. И двете се намират в един объл корпус, чийто обем е изпълнен с работна течност - масло с нисък вискозитет.

Остриетата на колелата са разположени радиално едно на друго и когато коляновия вал на двигателя се завърти, водещото колело също се завърта и завихря течността, която завърта и другото колело, в следствие на образувалата се центробежна сила. Ето как всъщност се извършва и предаването на въртящия момент. Така се осигурява напълно плавно предаване и се намалява динамичното натоварване върху трансмисията и се поемат торсионните вибрации.

Важно е да се отбележи, че подобно изпълнение се среща само при автоматика и боксуване чрез рязко отпускане всъщност не е възможно.

Спестяваш 668 лв. Product

Спестяваш 685 лв. Product

Спестяваш 691 лв. Product

Спестяваш 477 лв. Product

Спестяваш 671 лв. Product

Спестяваш 588 лв. Product

Спестяваш 591 лв. Product

Спестяваш 656 лв. Product

Спестяваш 590 лв. Product

Спестяваш 540 лв. Product

Спестяваш 600 лв. Product

Спестяваш 694 лв. Product

Спестяваш 402 лв. Product

Спестяваш 413 лв. Product

Спестяваш 597 лв. Product

Спестяваш 480 лв. Product

Спестяваш 429 лв. Product

Спестяваш 550 лв. Product

Спестяваш 493 лв. Product

Спестяваш 495 лв. Product

Спестяваш 496 лв. Product

Спестяваш 567 лв. Product

Спестяваш 596 лв. Product

Спестяваш 554 лв. Product

Спестяваш 535 лв. Product

Спестяваш 663 лв. Product

Спестяваш 583 лв. Product

Спестяваш 546 лв. Product

Спестяваш 552 лв. Product

Спестяваш 575 лв. Product

Спестяваш 578 лв. Product

Спестяваш 536 лв. Product

Спестяваш 561 лв. Product

Спестяваш 619 лв. Product

Спестяваш 446 лв. Product

Спестяваш 462 лв. Product

Спестяваш 471 лв. Product

Спестяваш 478 лв. Product

Спестяваш 487 лв. Product

Спестяваш 608 лв. Product

Спестяваш 495 лв. Product

Спестяваш 660 лв. Product

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре