Трипод за каре

Трипод за каре

ТРИПОД ЗА КАРЕ


Триподът за каре е част от категория колесно задвижване на автомобила.


Какво е трипод за каре?

Триподът за каре обикновено се използва при вътрешните карета на полуоската. Те са разработени от Мишел Орайн, от Глазнер Спейсър от Поаси, Франция. Трипода за каре е прикрепен за вала и има цилиндрични ролкови лагери в краищата. Те влизат в чашка с три канала, прикрепена за диференциала. Тъй като движението се извършва в една ос, устройството е просто, но ефективно. Трипода за каре осигурява аксиалното движение на вала, така че движението и вибрациите от мотора да не товарят лагерите. Трипода за каре няма голям ъглов диапазон като други видове връзки, но е с по-ниска цена и е по-ефективен. Затова трипода за каре се използва най-често при задвижването на автомобили със задно предаване, или от вътрешната страна на автомобилите с предно предаване, където изискваният диапазон на движение е по-нисък.


В тази категория, ще намерите още:

Полуоска | Карета | Маншон за каре | 

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре