Трансмисионно масло

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Скоростната кутия е съставена от сложни механизми за превключване на предавките, изградени на база зъбни колела и движещи се елементи, които се нуждаят от постоянна смазка за нормалната си работа. Подборът обаче е от изключително значение за дълготрайността на механизма, така че нека поговорим малко на тази тема в поредния ни материал.

 

 

КАКВО МАСЛО ДА ИЗБЕРЕМ

Предназначението му е да създаде определен тънък филм между триещите се един в друг елементи от механизма, така че значително да се намали тяхното износване и развиване на висока температура. Разбира се, на първо място, като оптимална алтернатива можете да използвате препоръчителната от производителя, но ако по една или друга причина не можете да си я набавите, то трябва да подберете подобен аналог. Ето защо, в процеса на подбора е нужно да се вземат под внимание някои нюанси.

 

Когато правите своя избор, трябва знаете: 

  • как течността ще работи при ниски и високи температури - до колко на студено се сгъстява и се втечнява на топло;

  • прекалената вискозност има по-нисък коефициент на полезно действие;

  • има значение и вида - синтетично, полусинтетично и минерално.

 

КОГА СЕ СМЕНЯ МАСЛОТО НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ

С течение на времето, при по-малка или по-интензивна експлоатация на автомобила, трансмисионното масло в скоростната кутия започва да губи смазочните си свойства, замърсявайки се с различни мръсотии и частици. Как обаче да разберем, че е настъпил момента за смяна на смазката? Особени индикации за това липсват, но експертите препоръчват смяната да се извършва на всеки 50-60 хил. километра изминат пробег.

Ако обаче използвате превозното си средство по-интензивно, това време трябва да се намали с около още една трета или повече.

 

КАК СЕ СМЕНЯ

Преди пристъпване към процеса на подмяна, експертите съветват машината да поработи известно време, за да се загрее маслото, ставайки по-течливо. Така то ще изтече по-бързо и по-голяма част от него. След пълното му източване в предварително приготвен съд, преди да завиете пробката обратно в картера е необходимо да подмените нейното пръстеновидно уплътнение. Новата смазка се налива през отвора за пълнене, като се съблюдава достигане до определеното ниво.

 

Изберете и поръчайте онлайн от t-auto.bg

Магазинът ни може да се похвали с повишено разнообразие от различни видове смазочни трансмисионни материали за разпространените марки и модели автомобили. Всички те, както и останалите авточасти във виртуалния ни търговски обект се предлагат на отлични цени, а качеството им е доказано високо. Това е така, защото зареждаме складовата си база и виртуалните витрини с взети директно от производителите продукти, избягвайки посредническите дилъри.

В допълнение, избирайки нас, Вие ще получите нужното внимание и адекватно предложение чрез беседа с квалифициран персонал. Допълнително, в стъпките към оформяне на поръчката си, Вие ще трябва да въведете отделни параметри на автомобила си, чрез които системата ще прецени кои са съвместимите за Вас части и ще Ви ги предложи. Така вероятностите за грешка са минимални. Възползвайте се и Вие.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре