Средно гърне

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Сред различните елементи на изпускателната система на автомобила се среща и т.н. средно гърне, което има своето предназначение в общата функционалност и сега ще го разгледаме малко по-подробно. Ще разберем неговата роля и кога е дошло времето за смяна.

 

 

КАКВА Е РОЛЯТА МУ В ИЗПУСКАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Ролята на цялата изпускателна система е да освободи цилиндрите на двигателя от изгорелите газове, за да функционира той с пълната си мощност и възможно най-тихо. Един от компонентите на тази система е средното гърне, което пречиства газовете от тежките метали, преди те да достигнат до ауспуха. То също намалява звука, така че той да е минимален, а комфорта от возенето максимален.

Както подсказва и името, компонентът се намира в средната част на цялата система и представлява по-издут объл участък, в който има система от тръби и шумоизолационен материал от фибростъкло. В съвременните автомобили се използват два вида, а именно резонансни и директни.

 

КОГА Е ВРЕМЕ ЗА СМЯНА

Средната продължителност на живота на този компонент варира от 5 до 8 години, но той предимно зависи от качеството на изработката и използваните за това материали. В повечето случаи, когато забележите по-висок шум, издаван от колата, това е знак за пробив в шумозаглушителя. Причина за появата на дупки в средното гърне е и корозията, която възниква от природните околни условия, като влагата и дъждовете.

Препоръчително е, когато правите своя избор, да заложите на оригинално ново изделие, защото така си гарантирате по-голяма дълготрайност и безпроблемна работа. В същото време, закупувайки оригинална част, Вие само тогава можете да получите гаранция за качество.

 

Защо да поръчате от t-auto.bg

Ние сме сред малкото онлайн магазини за авточасти, предлагащи толкова широк асортимент от видове и модели за най-разпространените марки коли. Всички продукти са оригинални и с най-високото си качество, а цената е без аналог. В същото време, имате достъп до интуитивен уеб-интерфейс с множество различни филтри, така че бързо и безпроблемно да правите своя избор. При трудности или несигурност в правилността на избора, непременно се свържете с операторите ни и те ще Ви помогнат.

Ето още някои от нашите предимства:

  • поддръжка на собствена локална складова база - няма да се налага да чакате доставка от чужбина;

  • работим бързо и качествено - веднага след направата на поръчката, ние пристъпваме към процес на обработка и изпращане на продукта до посочения от Вас адрес;

  • професионално и качествено обслужване - през работни дни, на нашите линии ще откриете по всяко време експерт, подготвен да отговори на всичките Ви тематични запитвания;

  • продължителна гаранция - ние предлагаме подходяща гаранция за всяка част, така че да сте сигурни, че наистина получавате оригинални детайли.

Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре