Спирачни дискове

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Спирачни дискове.

Категория спирачни дискове е налична само за следните марки
Спирачни дискове за Buick
Спирачни дискове за Cupra
Спирачни дискове за Ford usa
Спирачни дискове за Great wall
Спирачни дискове за Hummer
Спирачни дискове за Lincoln
Спирачни дискове за Maserati
Спирачни дискове за Mg
Спирачни дискове за Pontiac
Спирачни дискове за Tesla
Спирачни дискове за Vauxhall

Спирачни дискове от t-auto.bg

Спирачните дискове са основна част от дисковата спирачна система в автомобилите. Тяхната функция е да осигурят безопасността на автомобила ви чрез убиване на скоростта до пълното му спиране.

При натискане на спирачни педал от водача се създава налягане от спирачната помпа към буталото на спирачния апарат, което избутва накладките към спирачния диск. Триенето между накладките и спирачните дискове образува спирачното усилие. Въпросното триене води и до износване на спирачните дискове, от което следва те да бъдат заменени.

Животът на спирачните дисковете зависи от много фактори като качеството на самия диск, стил на шофиране, правилен монтаж, правилен подбор на накладките, градско или извънградско шофиране. Освен износването, причина за смяна на спирачен диск може да бъде и появата на напуквания, изкривяване, поява на вълнообразни неравности по диска.

За да не се стига до ПТП и по-сериозни повреди е нужно редовно да следите за състояните на вашите спирачни дискове. Ако усетите свирене, скърцане или вибрация при спиране, увеличен спирачен път, трябва незабавно да проверите състоянието на вашата спирачна система.

Видовете спирачни дискове се делят по няколко критерия

 • според материала – чугунени, карбонови и керамични
 • според типа – вентилирани и плътни
 • според изпълнението – надупчени и нарязани

В каталога ни ще откриете спирачни дискове и накладки от всички водещи производители в бранша като ATE, Brembo, TRW, Bosch, Swag, Febi, Meyle, LPR, Ashika, Japanparts, Jurid, Textar, Metelli, Delphi, ABE, Ferodo, Blue print, Comline, Zimmermann, Remsa, Hella pagid.

В наше лице имате партньор, на когото можете да се доверите при избора на спирачни дискове за вашия автомобил. При всяка поръчка можете да получите безплатна консултация, отстъпка от цената и експресна доставка.

Спирачните дискове са важна част от спирачната система на автомобила и имат решаващо значение за безопасността на шофирането. Те работят заедно със спирачните накладки, като когато шофьорът натисне спирачната педала, накладките се притискат срещу дисковете, като генерират сила на триене, която забавя движението на автомобила.

Какво трябва да знаем, когато купуваме спирачни дискове?

При покупката на спирачни дискове е важно да се обърне внимание на следните аспекти:

 • Съвместимост с марката и модела на автомобила: Всеки автомобил е проектиран да работи с определени размери и спецификации на спирачните дискове. Затова е важно да се изберат дискове, които са съвместими с марката и модела на автомобила.
 • Материал: Спирачните дискове могат да бъдат произведени от различни материали, като метал, керамика, въглеродни влакна и други. Важно е да се избере материал, който осигурява оптимална производителност на спирачната система и дълготрайност на дисковете.
 • Размери: Спирачните дискове имат различни размери, като диаметър, дебелина и брой отвори. Важно е да се избере размер, който е съвместим с конкретната марка и модел на автомобила.
 • Качество: Качеството на спирачните дискове е много важно, тъй като те трябва да издържат на високи температури и да се справят с тежки натоварвания. Важно е да се изберат дискове от качествени материали, които осигуряват дълготрайност и надеждност.
 • Цена: Цената на спирачните дискове може да варира в зависимост от марката, модела, материала и качеството. Важно е да се намери баланс между качество и цена, като се изберат дискове, които осигуряват добра производителност и същевременно са достъпни за покупка.
 • Марка и доставчик: Изборът на марка и доставчик на спирачни дискове може да бъде важен фактор. Важно е да се избере марка и доставчик, който е доказал своята надеждност и качество на пазара, както и да предлага гаранция за продуктите си.
 • Монтаж: При замяната на спирачните дискове е важно да се извърши правилният монтаж, като се спазват указанията на производителя и се използват подходящи инструменти и техника. В противен случай може да се повреди спирачната система или да се намали нейната ефективност.
 • Редовна поддръжка: За да се осигури максимална ефективност на спирачната система и спирачните дискове, е важно да се извършва редовна поддръжка и проверка. Това може да включва регулярна замяна на накладките и дисковете, проверка на течности и монтажни елементи, както и извършване на необходимите корекции и ремонти.

В заключение, при покупката на спирачни дискове е важно да се обърне внимание на различни аспекти, като съвместимост, материал, размери, качество, цена, марка и доставчик, както и на правилния монтаж и редовната поддръжка на спирачната система. Това ще осигури безопасно и ефективно функциониране на спирачната система и намали риска от инциденти и аварии на пътя.

Спирачни дискове цена

Цената на спирачните дискове може да варира в значителна степен в зависимост от марката и модела на колата, както и от мястото, от което се закупят. В средния клас на пазара за спирачни дискове за леки автомобили цените са между 50 и 150 лева за един диск.

При това трябва да се има предвид, че при замяна на спирачните дискове на даден автомобил се препоръчва да се заменят и спирачните накладки, което ще повиши общата цена. Освен това, ако автомобилът е от по-стар модел или рядък, цената на дисковете може да бъде по-висока поради по-малкото наличие на тези части на пазара.

Въпреки това, при закупуване на спирачни дискове е важно да се обръща внимание не само на цената, но и на качеството и марката на продукта, за да се осигури безопасно и ефективно функциониране на спирачната система.

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 21 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 38 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 31 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 21 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 54 лв. Product

Спестяваш 8 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 52 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 40 лв. Product

Спестяваш 62 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Меню 0 лв.
Нагоре