Спирачни дискове

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Спирачни дискове от t-auto.bg


Спирачните дискове са основна част от дисковата спирачна система в автомобилите. Тяхната функция е да осигурят безопасността на автомобила ви чрез убиване на скоростта до пълното му спиране.

При натискане на спирачни педал от водача се създава налягане от спирачната помпа към буталото на спирачния апарат, което избутва накладките към спирачния диск. Триенето между накладките и спирачните дискове образува спирачното усилие. Въпросното триене води и до износване на спирачните дискове, от което следва те да бъдат заменени.

Живота на спирачните дисковете зависи от много фактори като качеството на самия диск, стил на шофиране, правилен монтаж, правилен подбор на накладките, градско или извънградско шофиране. Освен износването, причина за смяна на спирачен диск може да бъде и появата на напуквания, изкривяване, поява на вълнообразни неравности по диска.

За да не се стига до ПТП и по-сериозни повреди е нужно редовно да следите за състояните на вашите спирачни дискове. Ако усетите свирене, скърцане или вибрация при спиране, увеличен спирачен път, трябва незабавно да проверите състоянието на вашата спирачна система.

Видовете спирачни дискове се делят по няколко критерия

  • според материала – чугунени, карбонови и керамични
  • според типа – вентилирани и плътни
  • според изпълнението – надупчени и нарязани

В каталога ни ще откриете спирачни дискове и накладки от всички водещи производители в бранша като ATE, Brembo, TRW, Bosch, Swag, Febi, Meyle, LPR, Ashika, Japanparts, Jurid, Textar, Metelli, Delphi, ABE, Ferodo, Blue print, Comline, Zimmermann, Remsa, Hella pagid.

В наше лице имате партньор, на когото можете да се доверите при избора на спирачни дискове за вашия автомобил. При всяка поръчка можете да получите безплатна консултация, отстъпка от цената и експресна доставка.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре