Спирачна помпа

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Спирачна помпа.

Категория спирачна помпа е налична само за следните марки
Спирачна помпа за Cupra
Спирачна помпа за Mg
Спирачна помпа за Vauxhall

Спирачната Помпа: Приложение, Смяна и Цена

Tова е един от тези автомобилни компоненти, които могат да бъдат лесно пренебрегнати, но играят ключова роля за безопасността на вашия автомобил. Тя е част от системата за спиране и отговаря за предаването на налягане към спирачните апарати на колата. В тази статия ще разгледаме важността на спирачната помпа, както и как да я смените и какви цени може да очаквате на пазара за автомобилни части в България.

Значение

Спирачната помпа е един от най-важните компоненти на системата за спиране на вашия автомобил. Тя работи като сърцето на тази система, като предава налягане на спирачните апарати, което води до спиране на колата. Без правилно функционираща спирачна помпа, вашата кола може да стане опасна за вас и за другите участници в движението.

Понякога също така се случва да се наложи да смените спирачната помпа поради износване или повреда. Научете повече за процеса на смяна по-нататък.

Приложение

Спирачната помпа се използва във всяко превозно средство с система за спиране. Тя преобразува механичната сила, упражнена върху педала за спиране, в хидравлично налягане, което бързо се предава към спирачните апарати на всички колела на автомобила. Този процес осигурява стабилно и ефективно спиране, което е от решаващо значение за вашата безопасност на пътя.

Важно е да се подчертае, че спирачната помпа трябва да бъде поддържана в отлично състояние, за да функционира надеждно. Редовната проверка на течове и износване на компонентите е от съществено значение.

Кога да Смените Спирачната Помпа

Спирачната помпа е една от тези части, която не издава предупреждаващи знаци, че нещо не е наред, преди да се случи сериозен проблем. Затова е важно да следите препоръките на производителя на автомобила и да извършвате редовни инспекции.

Обикновено, смяната на спирачната помпа става необходима след изминали 60 000 - 100 000 километра, но тази цифра може да варира в зависимост от марката и модела на автомобила ви. Ако забележите каквито и да било необичайни звуци при спиране, течове или усещане за по-дълга спирачна дистанция, е добре да консултирате с механик, за да се извърши необходимата замяна.

Процесът на Смяна на Спирачната Помпа

Смяната на спирачната помпа е сложен процес, който изисква специализирано оборудване и знание. Затова най-добре е да се обърнете към професионален механик, за да извърши тази задача. Все пак, ако сте опитен автолюбител и разполагате с необходимите умения и инструменти, може да решите да го направите сами след като се консултирате със сервизен мануал за вашия автомобил.

Ето основните стъпки, които трябва да следвате при смяната на спирачната помпа:

  1. Подготовка: Започнете с изолирането на автомобила, като го припаркирате на равно и сигурно място. Свалете негативния кабел от батерията, за да избегнете късо съединение.

  2. Източване на спирачната течност: Следващата стъпка е да източите спирачната течност от резервоара на помпата. Това може да стане с помощта на специално инструментирана помпа.

  3. Сваляне на старата помпа: Отстранете всички свързващи тръби и болтове, които държат старата спирачна помпа на място. Внимавайте да не повредите съседните компоненти.

  4. Монтаж на новата помпа: Монтирайте новата спирачна помпа на същото място, като следвате инструкциите на производителя и затегнете всички болтове и тръби.

  5. Запълване на резервоара с течност: Добавете нова спирачна течност в резервоара и след това стартирайте двигателя. Натиснете няколко пъти педала за спиране, за да настроите новата помпа.

  6. Проверка на спирачната система: Проверете цялата система за спиране за изтичане на течност и правилно функциониране. Уверете се, че няма звуци или вибрации при спиране.

Цена на Спирачната Помпа

Цената на спирачната помпа може да варира значително в зависимост от марката и модела на вашия автомобил, както и от производителя на частите. В България можете да намерите спирачни помпи в широка гама от ценови класове.

Спирачните помпи на оригиналния производител (OEM) обикновено са по-скъпи от алтернативните (aftermarket) варианти. Отново, цената може да зависи и от допълнителни функции или технологии, които са вградени в някои модели спирачни помпи.

Съветът ни тук е да се консултирате с множество доставчици и сервизи, за да сравните цените и качеството на различните спирачни помпи преди да вземете решение. Важно е да инвестирате в качествени и надеждни части, когато става въпрос за системата за спиране на автомобила ви.

Заключение

Спирачната помпа е неотделима част от системата за спиране на вашия автомобил и играе ключова роля за вашата безопасност на пътя. Не пренебрегвайте редовната проверка и поддръжка на този важен компонент, и бъдете готови да я смените, когато това стане необходимо.

Смяната на спирачната помпа може да бъде сложен процес, но е от съществено значение за правилното функциониране на автомобила ви и за вашата безопасност на пътя. При съмнение, не се колебайте да се консултирате с професионален механик, който може да ви помогне с тази задача.

Накрая, когато става въпрос за закупуване на спирачна помпа, изберете качество и надеждност преди всичко, за да гарантирате дълготрайна и безопасна употреба на вашия автомобил.

Спестяваш 69 лв. Product

Спестяваш 105 лв. Product

Спестяваш 36 лв. Product

Спестяваш 40 лв. Product

Спестяваш 121 лв. Product

Спестяваш 100 лв. Product

Спестяваш 114 лв. Product

Спестяваш 97 лв. Product

Спестяваш 83 лв. Product

Спестяваш 53 лв. Product

Спестяваш 39 лв. Product

Спестяваш 78 лв. Product

Спестяваш 138 лв. Product

Спестяваш 132 лв. Product

Спестяваш 136 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 63 лв. Product

Спестяваш 102 лв. Product

Спестяваш 74 лв. Product

Спестяваш 62 лв. Product

Спестяваш 75 лв. Product

Спестяваш 390 лв. Product

Спестяваш 204 лв. Product

Спестяваш 56 лв. Product

Спестяваш 62 лв. Product

Спестяваш 79 лв. Product

Спестяваш 34 лв. Product

Спестяваш 58 лв. Product

Спестяваш 94 лв. Product

Спестяваш 118 лв. Product

Спестяваш 124 лв. Product

Спестяваш 66 лв. Product

Спестяваш 63 лв. Product

Спестяваш 97 лв. Product

Спестяваш 69 лв. Product

Спестяваш 75 лв. Product

Спестяваш 94 лв. Product

Спестяваш 120 лв. Product

Спестяваш 78 лв. Product

Спестяваш 51 лв. Product

Спестяваш 51 лв. Product

Спестяваш 57 лв. Product

Спестяваш 36 лв. Product

Спестяваш 171 лв. Product

Спестяваш 98 лв. Product

Спестяваш 67 лв. Product

Спестяваш 138 лв. Product

Спестяваш 77 лв. Product

Спестяваш 40 лв. Product

Спестяваш 237 лв. Product

Спестяваш 158 лв. Product

Меню 0 лв.
Нагоре