Спирачен апарат

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

За да е възможно ефективното управление и контрол на едно моторно превозното средство, то трябва да може да тръгва и да спира, както и прецизно да регулира скоростта си на движение. За да е възможно това, на помощ идва спирачния апарат. Сега ще разберем какво представлява той и как да изберем правилния.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СПИРАЧНИЯТ АПАРАТ?

При натискане на педала за спиране и под въздействието на образувалото се налягане, се активира бутало, задействащо накладките, притискащи дисковете. Така се убива скоростта на движение и тя плавно намалява или внезапно се отнема. След отпускането на педала, накладките се връщат обратно в изходно положение. И всичко това се извършва благодарение на съответния спирачен апарат или механизъм за задвижване на системата.

 

Той обикновено се състои от две челюсти, стоящи успоредно на диска от двете му страни и при образуване на повишено налягане в съответните маркучи, хидравличната течност ги избутва напред и започва мощно триене. Те са обхванати със специален метален корпус, който ги предпазва от вода, прах, хвърчащи камъчета и т.н.

КАКЪВ ДА ИЗБЕРЕМ?

Има два начина, по които да направим правилния избор:

  1. По VIN-код - експертите съветват избора да става по този код, защото така се свежда вероятността за грешка до минимум.

  2. По техническите характеристики - важно е да знаете марката и модела на автомобила, особено ако търсенето и избора Ви е сведен само до посещение на електронен каталог.

 

Препоръчително е също или да използвате доказала се с качествените си компоненти марка или да проучите избраната от Вас, за да се убедите, че няма да си купите евтина и некачествена алтернатива, която ще Ви изложи на риск на пътя. А ако искате да сте напълно уверени, че ще получите наистина висококачествено решение, продължете да четете по-надолу..

 

Защо да поръчате онлайн от t-Auto?

Защото нашите доставчици са подбрани чрез съответствие на строги правила и изисквания, така че да сме уверени във високото качество на продуктите ни. Ако искате и Вие да се възползвате, заповядайте в електронния търговски каталог, където ще разполагате с широка гама от разновидности за да подберете правилните части за автомобила си на отлична цена.

 

Механизмът на подбор работи на принципа на стъпковия процес, където на всеки етап, Вие правите определена селекция по дадени параметри и системата на тяхна база Ви извежда подходящите резултати. Отделно разполагате и с филтри за посочване на определени Ваши изисквания и съответно системата ще Ви показва съвпаденията от тях. Ако обаче се затруднявате, нашите екипи са на Ваше разположение за съдействие и консултации. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре