Принадлежности накладки

Принадлежности накладки

ПРИНАДЛЕЖНОСТИ НАКЛАДКИ


Накладките са част от дисковата спирачна система в автомобилите.


Как се сменят накладки?

Преди да започнете е важно да се уверите, че купувате правилните накладки за вашият автомобил. Докато автомобила се охлади, разхлабете болтовете на предните колела, после го вдигнете с крик. Развийте напълно болтовете и свалете колелото. Свалете спирачния апарат и измерете дебелината на накладките, за да се уверите, че е необходимо да ги смените. Смяната на накладки е добра възможност да смените и спирачната течност. Свалете накладките от спирачния апарат, като откачите придържащите пластини. Новите накладки идват с нови пластини и смазка против скърцане. Сменете старите скоби, като се уверите, че сте ги поставили правилно. След това намажете накладките с малко от смазката против скърцане. Поставете новите накладки в апарата като внимавате да не ги изцапате със смазка от страната на контакт с диска, защото това ще ги направи безполезни. Монтирайте обратно спирачния апарат и затегнете добре болтовете му. Поставете колелото и затегнете болтовете. Преди да изпробвате новите спирачки, уверете се, че накладките са легнали хубаво. За да направите това, натиснете спирачния педал на място, докато колата работи. Тествайте накладките с ниска скорост без да ги претоварвате. Препоръчително е да не се правят резки спирания преди накладките да са се разработили добре.


В тази категорията, ще намерите още:
Накладки | Спирачни дискове | Спирачен апарат | Датчик износване накладки | Ремонтни комплекти | 

 
t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре