Основни лагери

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Както знаем, коляновия вал се върти с високи идващи от двигателя обороти, благодарение на специалните му лагери. Защо обаче се износват и какво да правим в подобни случаи? Как да удължим животът им и кога се извършва смяната? Защо онлайн покупките в t-Auto са препоръчителни и какви авточасти за двигателя ще откриете тук? Нека разберем заедно!

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛАГЕРИТЕ КОЛЯНОВ ВАЛ

Това са, осигуряващите свободното въртене на коляновия вал, авточасти. Неговото задвижване идва от двигателя. Въпреки, че съществуват отделни видове, основно лагерите за колянов вал се състоят от два по-малък и по-голям по диаметър пръстени, между които има малки сачми, осигуряващи лагеруването между двата пръстена. Когато се повредят, единственото решение е тяхната смяна или смазването им с масло преди появата на проблем.

 

Обикновено, коляновия вал задвижва и пистовия ремък, който предава движението от двигателя върху допълнителния обтегач и различните прикачени към него ролки, включително и тази на помпата за маслото. Разбира се, след като има движение и триене между отделните метални детайли, е необходимо и тяхното смазване или те бързо ще се износят и ще станат за смяна. За това обаче ще стане дума по-долу в статията ни.

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРИ ИЗНОСВАНЕТО ИМ

Както вероятно се досещате от последното изречение, вследствие триещите процеси между металните елементи, настъпва износване и нормалната работа се нарушава, особено ако няма масло за смазването им. Обикновено това са луфтове, които с времето се увеличават. Подобна неизправност се отстранява само чрез смяна или с редовното им смазване с масло преди неговата поява.

 

Разбира се, тяхното износване се дължи основно на екстремните условия на работа. Когато моментът настъпи, обикновено се появяват различни странични шумове при работата на двигателя или при превключване на предавките. За повече информация се свържете с нашите оператори от t-Auto.

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ТЯХ

Грижата към лагерите за коляновия вал се свежда предимно до тяхното смазване с масло, защото в противен случаи се наблюдава голямо триене между отделните метални детайли, тяхното бързо износване и съответно нужда от смяна. Вследствие на това се наблюдава силно нагряване на метала и неговата деформация от високата температура.

ЗАЩО ДА ПОРЪЧАТЕ ОНЛАЙН ОТ T-AUTO

Защото:

  1. На първо място, нашият виртуален щанд е много богато зареден с разнообразни авточасти за повечето марки коли.
  2. Правим изключително бързи доставки, защото разполагаме с нужния асортимент без чакане на доставки от чужбина.
  3. На следващо място, всеки клиент на t-Auto получава правото на безплатна консултация със специалист преди покупката.

 

За да се възползвате и Вие, можете да посетите t-Auto онлайн още сега и да направите поръчката си на пистов ремък, филтър, обтегач и много други авточасти на отлични цени. Ако има допълнителна нужда от уточнения, колегите ни ще се свържат с Вас.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре