Обтяжна ролка ангренажен ремък

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Обтяжна ролка ангренажен ремък.

Категория обтяжна ролка ангренажен ремък е налична само за следните марки
Обтяжна ролка ангренажен ремък за Buick
Обтяжна ролка ангренажен ремък за Cupra
Обтяжна ролка ангренажен ремък за Ford usa
Обтяжна ролка ангренажен ремък за Great wall
Обтяжна ролка ангренажен ремък за Mg
Обтяжна ролка ангренажен ремък за Vauxhall

Разбирането на ролката на ангренажния ремък и нейното приложение, смяна и цена са от решаващо значение за поддържането на здравето и ефективността на вашия автомобил. Тази малка, но важна част може да определи работоспособността на цялата автомобилна система. В този материал ще проучим как да разпознаем необходимостта от смяна на обтяжната ролка на ангренажния ремък, как се извършва процедурата и каква е цената на този важен автомобилен аксесоар.

Ролка на ангренажния ремък - Какво представлява тя?

През пътуването си в автомобила, вероятно сте забелязали няколко ремъка, които се движат в различни посоки. Те са отговорни за задвижването на различни части на автомобила и осигуряват работоспособността му. Ролката на ангренажния ремък, която често се нарича и обтяжна ролка, е от съществено значение за този процес.

Обтяжната ролка служи за поддържане на оптималната натягане на ангренажния ремък. Това е необходимо, за да се осигури правилното функциониране на различните системи на автомобила, като двигателя, генератора и климатичната система. Ролката на ангренажния ремък има главната задача да предотвратява плъзгането или обезсилването на ремъка, което може да доведе до сериозни проблеми.

Кога трябва да сменяте обтяжната ролка на ангренажния ремък?

Следващият въпрос, който се появява, е кога трябва да смените обтяжната ролка на ангренажния ремък. Това е важно, тъй като неправилната работа на ролката може да доведе до сериозни аварии. Ето някои от основните признаци, че ролката трябва да бъде сменена:

 1. Шум и скърцане: Ако чувате странни шумове, идващи от предната част на автомобила, това може да бъде признак за износване на обтяжната ролка.

 2. Вибрации: Вибрации по време на шофиране или стартиране на двигателя също могат да бъдат индикация за проблем с ролката.

 3. Износване на ремъка: Ако забележите, че самият ремък се износва неравномерно или показва следи на напукване, то този проблем може да се дължи на проблеми с ролката.

 4. Повишена консумация на гориво: Ако автомобилът ви започне да консумира повече гориво, може би обтяжната ролка не предоставя натягане на ремъка в оптималния диапазон.

Процесът на смяна на обтяжната ролка

След като сте забелязали признаците на износване на обтяжната ролка на ангренажния ремък, следващата стъпка е да научите как се извършва процедурата по смяната й. Естествено, ако не сте уверени или не разполагате с необходимите инструменти и опит, най-добре е да се консултирате с професионален автомайстор. В противен случай, ето стъпките, които можете да следвате, за да смените обтяжната ролка на ангренажния ремък:

 1. Отстранете негативния кабел на батерията: Преди да започнете работа по автомобила, винаги е безопасно да изключите електрическата система.

 2. Отстранете ремъка: Използвайте подходящ инструмент, за да отстраните ангренажния ремък от ролката.

 3. Отстранете старата ролка: С внимание и прецизност отстранете старата обтяжна ролка от автомобила.

 4. Монтирайте новата ролка: Закрепете новата обтяжна ролка на същото място, където беше старата.

 5. Върнете ремъка: Поставете ангренажния ремък обратно в позицията му с помощта на подходящия инструмент.

 6. Затегнете всичко правилно: Уверете се, че всички винтове и гайки са затегнати правилно и че ролката се върти гладко.

 7. Проверете натягането на ремъка: Използвайте инструмента за регулиране на натягането, за да настроите правилното натягане на ремъка.

 8. Свържете негативния кабел на батерията: Накрая, свържете отново негативния кабел на батерията.

Цена на обтяжната ролка на ангренажния ремък

Един от факторите, които вероятно ви интересуват, е цената на обтяжната ролка на ангренажния ремък. Тази цена може да варира в зависимост от марката и модела на автомобила ви, както и от марката и качеството на ролката, която изберете.

В средно ниво цената на обтяжната ролка може да се движи между 50 и 150 лева. Това е само за частта и не включва труда на майстора, ако решите да я сменяте в сервиз. Все пак, инвестицията в нова и качествена обтяжна ролка е сравнително ниска спрямо потенциалните проблеми, които можете да избегнете като я подмените своевременно.

Заключение

Обтяжната ролка на ангренажния ремък е неотделима част от вашия автомобил и е от решаващо значение за неговото нормално функциониране. Поддръжката и своевременната смяна на тази част са от съществено значение, за да поддържате автомобила си в добро техническо състояние и да се предпазите от сериозни аварии. Не забравяйте да консултирате професионалистите или да се снабдите с необходимите знания и инструменти, ако решите да сменяте обтяжната ролка на ангренажния ремък сами. Справяйте се с нея с внимание и внимание, за да осигурите дълъг живот на вашия автомобил и безпроблемно шофиране.

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 40 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 2 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 29 лв. Product

Спестяваш 21 лв. Product

Спестяваш 3 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 57 лв. Product

Спестяваш 117 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 24 лв. Product

Спестяваш 36 лв. Product

Спестяваш 22 лв. Product

Меню 0 лв.
Нагоре