Обтегач пистов ремък

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

По-запознатите шофьори знаят, че пистовия ремък в автомобила отговаря за едновременното задвижване на различните паразитни периферии, като водна помпа, компресор на климатика, помпата за сервоуправлението, алтернатора и много други. Това обаче ще бъде възможно само при поддръжка на подходящия опън. Кой компонент отговаря за него и кога трябва да го сменяме, ще разберем още сега.

 

КАКВО ПРАВИ ОБТЕГАЧЪТ ЗА ПИСТОВ РЕМЪК?

Накратко, представлява специален механизъм, отговорен за поддържане на подходящия опън. Така не е възможно неговото изпадане от ролките при наличие на високи обороти на въртене. Механизмът му се състои от ролка с лагер и специални прикрепващи болтове, фиксиращи го към блока на двигателя. Негова най-уязвима точка е самия лагер, който пръв излиза от строя поради постоянното му движение и развиване на големи обороти.

КОГА Е ЗА СМЯНА?

Той с времето изчерпва ресурса си и се налага неговата подмяна, а проверката на годността му става, когато при отстранен ремък липсват каквито и да е луфтове на детайлите. При такъв случай, той е в изправност, но ако се наблюдават хлабави луфтове и движение на отделните му съставни части, моментът за смяна е настъпил. Това обаче не е единствения проблем, който може да се появи при този детайл.

 

Неизправност ще настъпи и при разхлабване на болтовете или при деформиране на фиксиращите скоби, което ще накара ролката да се измести от равнината си и така ще настъпи значително разтягане.

 

Защо да изберете от t-Auto?

Защото съотношението между цена и качество при нас е най-достъпното, а разнообразието най-голямо. Без значение за кой модел автомобил и каква част търсите, при нас вероятността подобна да липсва е минимална. Постигаме го чрез поддръжката на голяма складова наличност. Избирайки нас обаче, ще получите още:

  • изгодни оферти на отделните авточасти;

  • експертен екип по клиентската поддръжка, готов да помогне при трудности в пазаруването или избора на даден продукт;

  • краткосрочни доставки до всеки адрес в страна или офис на куриерска компания;

  • редовни промоционални оферти и прозрачни търговски условия;

  • възможност за 14 дневно изпробване на покупката и при желание за връщане или нейната подмяна с друг вид;

  • лесна за използване онлайн платформа за покупки, оборудвана с подходящия интерфейс, свеждащ вероятността от неправилен избор до минимум;

  • възможност за пазаруване дори и в движение чрез любимото Ви мобилно устройство, защото иновативния ни магазин умее автоматично да се приспособява към различните размери на екраните, така че да е удобен за използване при всякакви условия.

 

Ако по-горе изброеното Ви допада, възползвайте се, като посетите интернет магазина ни, а ако изпитвате нужда от помощ, свържете се с нас. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре