Мека връзка ауспух

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

В конструктивната част на изпускателната система съществува т.н. мека връзка, осигуряваща гъвкава свързаност между отделните елементи. Сега ще разберем по-точно нейното предназначение и как да разпознаем симптомите за подмяна.

 

 

ЗА КАКВО Е ОТГОВОРНА МЕКАТА ВРЪЗКА

Поради големите вибрации, генерирани от двигателя по време на неговата работа, между отвеждащата изгорелите газове тръба и гърнето се поставя мека връзка, която поема тези трептения. Тя представлява два накрайника с определен диаметър, свързани помежду си чрез специална оплетка от множество тънки стоманени телове. При поставянето, единият край се вкарва в тръбата за изгорелите газове, а другия в гърнето.

Така се получава гъвкаво съединение между двата компонента, поемащо напрежението и вибрациите, възникнали помежду им. При избора, важен момент е да съобразите диаметъра на гъвкавата връзка и нейната дължина - те трябва да съвпадат с параметрите на старата. Типът на оплетката се определя от мощността на двигателя, а за спортните коли е препоръчителна единична.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА СМЯНА

Съществуват някои определени признаци, сигнализиращи, че настъпва време за смяна, а ето и най-разпространените:

  • прегаряне - както знаем, в тръбите на изпускателната система се развиват много високи температури и с течение на времето, самата оплетка прегаря. Тя също се запушва и признак за това е миризмата вътре в купето;

  • наличие на малки пукнатини - обикновено се появяват поради влошена функция на катализатора или при използване на некачествени горива;

  • разкъсване - в повечето случаи, това се наблюдава при шофиране по неравни терени и удар на гъвкавата връзка в камък или бордюр например. В такъв случай, звукът от работата на двигателя се увеличава.

Подобна част, макар и миниатюрна, е трудна за смяна, особено ако е заварена и се налага нейното рязане. Ето защо е за предпочитане, подобен проблем да се отстрани в специализиран сервиз, където са налични нужните инструменти.

 

Защо да се доверите на t-auto

Защото ние можем да гарантираме истинския произход и качество на предлаганите при нас онлайн авточасти, както и достъпната им цена. Продуктовата ни гама е толкова голяма и разнообразна, че винаги покрива наличностите за десетки марки и модели коли. Също, на Ваше разположение е електронния ни магазин с множество полезни функции за бърз и правилен избор, както и консултанти експерти за допълнителни въпроси и уточнения. Възползвайте се дори и в момента!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре