Маншон кормилна рейка

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

В съвременните автомобили, много често се срещат различни подвижни две отделни части, свързани заедно, където подвижността е точно в мястото на съединението между двете. Такова място например е кормилната рейка, скоростния лост, шарнирите. Ако в тези места по някаква причини попадне прах, пясък и т.н., това може да им окаже негативен ефекта, а дори и да ги повреди. Ето защо, за предпазване от подобни замърсители се поставят различни по форма гофрирани гумени предпазители, наричани още маншони.

 

Нека разгледаме техните видове, цени и да разберем, лесни ли са за смяна.

 

ВИДОВЕ

Най-често се изработват от еластичен гъвкав каучук и имат конусовидна или друга форма. Отвън приличат на акордеон, което всъщност повишава тяхната гъвкавост, без маншона да се скъса. Те са изключително полезни и удължават експлоатационния живот на различните отделни подвижни елементи в колата. Както всички консумативи обаче, така и тези имат определен експлоатационен период. В даден момент, те се втвърдяват и скъсват, при което се изисква тяхната подмяна.

 

Към момента се срещат:

  • Конусни - предназначени за поставяне върху скоростен лост и останалите подвижни елементи, където едната част е по-тънка, а другата по-широка по радиус;

  • Маншон за кормилна рейка, който е с еднакъв радиус и от двете страни и той предпазва от попадане на замърсявания;

  • За шарнири - намират се на местата, където се извършва въртеливо движение и в същото време се изисква гъвкавост.

Отделно се отличават и по използваните материали за тяхната изработка. Предлагат се модели, направени от каучук, пластмаса, силикон. Каучуковите са изключително гъвкави, докато пластмасовите са устойчиви на умерени механични въздействия. Силиконовите от своя страна, хем са изключително меки и подвижни, хем са устойчиви на термично въздействие.

 

ЛЕСНО ЛИ СЕ СМЕНЯ

След продължителна употреба и различните околни въздействия, особено температурните, в даден момент, материала, от който е изработено изделието, се втвърдява и напуква, с което то става неефективно и подлежи на смяна. В повечето случаи, за да се закрепи на мястото си, се използват специални метални скоби, фиксиращи го отгоре и отдолу, не позволявайки да се движи. Точно те се разхлабват и старото изделие се отстранява от мястото си.

 

ЦЕНИ

Те са най-достъпни на пазара, без отражение в качеството, защото имаме тясно сътрудничество с производителите и се възползваме от определени преференции, позволяващи ни да направим изгодни оферти към клиентите си. Всички те са изработени от висококачествен и дълготраен каучук, подходящ за продължителна употреба. Разбира се, в достъпността на продуктите ни можете да се уверите и сами, като направите сравнения с офертите на другите магазини.

 

Избирайки нас обаче, Вие имате пълна гама от оригинални авточасти за скоростна кутия, кормилна рейка и т.н. При нас разбира се, ще откриете и много други съвместими резервни части за коли на отлични цени! Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре