Маншон за каре

Маншон за каре

МАНШОН ЗА КАРЕ


Маншонът за каре е част от категория колесно задвижване на автомобила.


Какво представлява маншонът за каре?

Маншон за каре е каучуковата обвивка, която покрива каретата на полуоските на вашия автомобил. Те са част от полуоските, използвани при автомобили с предно или двойно предаване. Полуоските от своя страна предават въртящия момент към гумите на автомобила, докато се въртят, а окачването се движи нагоре и надолу. Маншоните за каре защитават както външните, така и вътрешните карета, като не позволяват проникването на вода, пясък и други замърсявания на пътя. Вътрешното каре контролира промяната във височината на окачването на автомобила, а външното осигурява равномерното предаване на въртящия момент при завиване. Когато имате скъсан маншон за каре, греста в него изтича и се смесва с външните замърсители и това рано или късно ще доведе до повреда в каретата, управлението или окачването на автомобила. Затова е удачно да се прави незабавна проверка при най-малкия знак за скъсан маншон за каре. Навременната реакция може да ви спести пари, тъй като скъсан маншон за каре струва в пъти по-малко от повредено каре. Ще усетите, че нещо не е наред с маншона за каре, когато чувате щракане когато автомобила е в движение или чувствате вибрация при ускорение или спиране. Понякога е по-удачно да смените цялата полуоска и по този начин ще избегнете повторен ремонт в следствие на скъсан маншон за каре.


В тази категория, ще намерите още:

Полуоска | Карета  | Трипод за каре |

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре