Кормилна рейка

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Кормилната система на автомобила е много важна за успешното управление и контрол над превозното средство, така че сега ще стане по специално дума за рейката, нейната функционалност и разновидности.

 

КАКВА Е ФУНКЦИЯТА Й В КОРМИЛНАТА УРЕДБА?

Това е механично устройство, предназначено да преобразува управлението в хоризонтално изместване на предните колела. В най-простия си вид, представлява механизъм, състоящ се от предавка, разположена на вал и комбинирана със специални пръти, за да осигури насочването в желаната от водача посока. Тя преобразува усилието, упражнено над волана, за да го предаде на колелата.

 

Функцията на кормилната рейка е да осигури максимална лекота за въртене на кормилото и самото управление на превозното средство да е комфортно. В зависимост от конструктивните особености, това към днешна дата се случва по три начина и по-долу ще ги разгледаме поотделно.

ВИДОВЕ

  • Механична - най-простият вариант, използващ изцяло физическата сила на шофьора. За да се улесни работата на водача и да се подобри удобството при въртенето на кормилото, се използва механизъм с променливо предавателно число. Среща се в по-старите автомобили и вече е рядкост, поради по-усъвършенстваните разновидности;

  • Електрическа - принципът на работа е аналогичен на хидравличния, но тук усилването се извършва от вграден електромотор. Ако обаче по някаква причина, електромоторът бъде повреден, то автомобила става практически неуправляем и много опасен;

  • Хидравлична - лекотата при въртенето на волана тук идва от хидравличен усилвател. Той е най-често срещания вариант в съвременните моторни превозни средства. Характеризира се с това, че дори и при шофиране по неравна пътна настилка, вибрациите не се предават толкова на волана.

 

Защо да изберете онлайн от t-Auto?

Ние предлагаме отлично клиентско обслужване и широка продуктова гама, за да сме максимално полезни на колкото се може повече хора. Стараем се цените ни да са най-достъпните, а онлайн платформата интуитивна и функционална. Така със сигурност пазаруването ще е удоволствие, а изборът най-добрия, защото системата предлага модели продукти на база Вашите предварителни селекции, с които показвате какво търсите.

 

Разбира се, ако се нуждаете от професионално мнение, съвет или помощ при избора, винаги можете да се свържете с експертите ни, които с радост ще помогнат. Те разбират от работата си и я работят с удоволствие, така че със сигурност ще са Ви полезни. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре