Регулатор налягане на горивото

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Какво представлява т. нар. регулатор за налягане на горивото?

Функциите на т. нар. регулатор за налягане на горивото е да поддържа оптимални нива на налягането на горивото в инжекторите. При повишаване на скоростта, консумацията на гориво се увеличава и обратното – при намаляването ѝ, то и самата консумация се понижава.

Затова е важно да има регулатор, който да подава точното гориво в конкретния момент, за да не се получи прекалено бедна смес при високи обороти и твърде богата при ниски.

Цената на регулатора варира между XX лв. и ХХХ лв., като това зависи от марката и модела на автомобила. За да работи добре самият регулатор за налягане на горивото и да не се налага честата му смяна, важно е да използвате качествено гориво и да подменяте на време горивния филтър.

При правилна поддръжка регулаторът на налягането спокойно може да издържи около 200 хиляди километра.

Част от неизправностите в работата на регулатора е замърсяването му, повреди причинени от механична сила по корпуса и компонентите, заяждане на клапата в затворено положение или нестабилната му работа.

Кои са признаците за повреда на вашия регулатор за налягане на горивото?

Най-очевидният признак е нарушената работа на двигателя. Нестабилността трябва да ви усъмни, че нещо не е наред с горивната система. Следващият момент е прескачането на самия двигател в движение и трудното му палене.

При недостатъчно набиране на оборотите по време на ускоряване може да се касае за бавно подаване на горивото. Друг признак е, че двигателят спира на празен ход или се забелязва намаляване на номиналните му възможности.

Ако забележите черен пушек от изгорелите газове, което не би трябва да се случва при новите модели автомобили, то със сигурност се касае за проблем с вашия регулатор за налягане на горивото. В същото може да се усъмните, ако забележите и повишен разход на горивото.

Причини за повреда на регулатора за налягане на горивото

За всяко нещо си има причина. Така е и при повредата на регулатора за гориво.

Ето и какви могат да бъдат причините за неизправност на тази част от автомобила:

  • Превишаване на препоръчания експлоатационен период
  • Ниско качество на горивото
  • Механично действие
  • Неправилен монтаж
  • Повреда в горивния филтър
  • Поставяне на нискокачествена резервна част

Ремонт на регулатора за налягане на горивото

Такъв ремонт на практика не е възможен. При съмнения за проблем в горивната част трябва да се направи професионална диагностика и да се открие това, което не е наред. Затова е добре да потърсите добър сервиз, който да я извърши и след това да се заеме с повредената част.

В нашият онлайн магазин лесно можете да намерите регулатор за налягане на горивото или друга резервна част. Благодарение на опростената ни система за търсене, това няма да отнеме много време. При възникнали съмнения или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре