Регулатор налягане на горивото

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Регулатор налягане на горивото.

Категория регулатор налягане на горивото е налична само за следните марки
Регулатор налягане на горивото за Ford usa
Регулатор налягане на горивото за Great wall
Регулатор налягане на горивото за Vauxhall

Какво е регулатор за налягане на горивото и за какво служи?

Това е елемент от системата за подаване на гориво на автомобилите с двигател с вътрешно горене, който регулира налягането на горивото, доставяно към инжекторите. Регулаторът наляга горивото, за да осигури нужното количество гориво за смесване с въздуха, което е необходимо за горене в двигателя.

Регулаторът за налягане на горивото обикновено е разположен в близост до горивната помпа или на входа на инжекторите. Той регулира налягането на горивото, като отпуска гориво от горната част на инжекторите, когато налягането надвишава определена стойност. Когато налягането на горивото падне под определен минимум, регулаторът позволява повече гориво да достигне инжекторите.

Елементът е от съществено значение за правилното функциониране на двигателя. Ако налягането на горивото е твърде високо или твърде ниско, може да се случат проблеми със запалването на двигателя, неравномерно протичане на двигателя, понижена мощност, ниска икономия на гориво и повреди на двигателя. Така че, регулаторът за горивното налягане е важен компонент за поддържането на ефективната работа на двигателя на автомобила.

Функции и значение

Функциите на т. нар. регулатор за налягане на горивото е да поддържа оптимални нива на налягането на горивото в инжекторите. При повишаване на скоростта, консумацията на гориво се увеличава и обратното – при намаляването ѝ, то и самата консумация се понижава.

Затова е важно да има регулатор, който да подава точното гориво в конкретния момент, за да не се получи прекалено бедна смес при високи обороти и твърде богата при ниски.

За да работи добре самият регулатор за налягане на горивото и да не се налага честата му смяна, важно е да използвате качествено гориво и да подменяте на време горивния филтър. При правилна поддръжка регулаторът на налягането спокойно може да издържи около 200 хиляди километра.

Част от неизправностите в работата на регулатора е замърсяването му, повреди причинени от механична сила по корпуса и компонентите, заяждане на клапата в затворено положение или нестабилната му работа.

Кои са признаците за повреда на вашия регулатор за налягане на горивото?

Най-очевидният признак е нарушената работа на двигателя. Нестабилността трябва да ви усъмни, че нещо не е наред с горивната система. Следващият момент е прескачането на самия двигател в движение и трудното му палене.

При недостатъчно набиране на оборотите по време на ускоряване може да се касае за бавно подаване на горивото. Друг признак е, че двигателят спира на празен ход или се забелязва намаляване на номиналните му възможности.

Ако забележите черен пушек от изгорелите газове, което не би трябва да се случва при новите модели автомобили, то със сигурност се касае за проблем с вашия регулатор за налягане на горивото. В същото може да се усъмните, ако забележите и повишен разход на горивото.

Причини за повреда

За всяко нещо си има причина. Така е и при повредата на регулатора за гориво.

Ето и какви могат да бъдат причините за неизправност на тази част от автомобила:

  • Превишаване на препоръчания експлоатационен период
  • Ниско качество на горивото
  • Механично действие
  • Неправилен монтаж
  • Повреда в горивния филтър
  • Поставяне на нискокачествена резервна част

Ремонт на регулатора

Такъв ремонт на практика не е възможен. При съмнения за проблем в горивната част трябва да се направи професионална диагностика и да се открие това, което не е наред. Затова е добре да потърсите добър сервиз, който да я извърши и след това да се заеме с повредената част.

В нашият онлайн магазин лесно можете да намерите регулатор за налягане на горивото или друга резервна част. Благодарение на опростената ни система за търсене, това няма да отнеме много време. При възникнали съмнения или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Регулатор за налягане на горивото цена

Цената на регулатора за налягане на горивото може да варира в зависимост от производителя, модела и мястото, от което се закупува. В средата на 2021 година, цените на регулатора за горивното налягане за автомобили се движат в диапазона между 30 и 150 лева, в зависимост от марката и модела на автомобила, както и от мястото на закупуване (магазин, онлайн платформа, сервиз).

Въпреки че цената може да варира, е важно да се избере качествен регулатор, за да се гарантира правилното функциониране на автомобила. Нискокачествените регулатори за налягане на горивото могат да доведат до проблеми с горивната система и да навредят на двигателя, което може да доведе до сериозни ремонти и допълнителни разходи.

Откъде да купите регулатор за налягане на гориво?

Тези авточасти могат да бъдат закупени от различни места, включително автомобилни магазини, онлайн магазини, специализирани сервизи и производители на автомобилни части. Някои от най-известните марки на регулатори за налягане на горивото включват Bosch, Delphi, Denso, Pierburg и други.

Ако търсите регулатор за горивното налягане за вашия автомобил, може да потърсите в автомобилни магазини, където предлагат различни видове за различни марки и модели автомобили. Можете да потърсите и онлайн магазини като T-AUTO.BG, които предлагат автомобилни части, като проверите отзивите на клиентите и да сравните цените за да изберете най-добрата оферта.

Ако искате да бъдете сигурни за качеството на регулатора си, може да потърсите производителите на автомобилни части, които предлагат оригинални регулатори за налягане на горивото за конкретната марка и модел на автомобила ви. Това може да бъде малко по-скъпо, но ще ви даде гаранция за качество и сигурност.

Спестяваш 78 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 8 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 33 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 333 лв. Product

Спестяваш 305 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 1 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 35 лв. Product

Спестяваш 73 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 15 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 31 лв. Product

Спестяваш 4 лв. Product

Спестяваш 26 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 30 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 10 лв. Product

Спестяваш 54 лв. Product

Спестяваш 75 лв. Product

Спестяваш 55 лв. Product

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре