Трапецовиден ремък

Трапецовиден ремък за автомобили:

Какво представлява?


Трапецовидният ремък действа като трансмисия, тъй като предава силата от двигателя към допълнителните компоненти - алтернатор, компресор на климатичната система, хидро усилвател на волан, вентилатор, водна помпа. Той използва силата на въртене (т.н. "въртящ момент") на коляновия вал и задвижва по-нагоре изброените агрегати.


За какво отговаря?


Трапецовидният ремък е отговорен за правилната работа на двигателя и високите нива на комфорт при шофиране и осигурява най-добрата комбинация от сцепление, скорост на движение, натоварване на лагерите, дълъг експлоатационен живот. Той гарантира за правилната работа на компресора на климатика (температурата във вътрешността на автомобила), водна помпа (охлаждане на двигателя), алтернатор (предоставяне мощност на двигателя, зареждане на акумулатор и други ел.системи на автомобила-отопление на задно стъкло, осветление, отопляеми седалки, система за навигация, други), кормилно управление (подпомага водача при завиване).


Не забравяйте!


Не забравяйте, че пълната функционалност на двигателя и високите нива на комфорт при шофиране са гарантирани при перфектно работно състояние на двигателя. Повредата, на който и да е ремък, свързан с работата на двигателя, би довела до скъпоструващи последици. Ето защо ние ви съветваме да извършвате редовна инспекция на състоянието на ремъка и при необходимост да го подмените. Препоръчителната смяна на ремъка се извършва на всеки 50 000 км пробег.

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре