Дискови спирачки

Дискови спирачки за автомобили:

ДИСКОВИ СПИРАЧКИ
Значение и принцип на работа


Дискови спирачки стъпват на пазара през 50-те години на миналия век. Те работят с помощта на спирачен апарат, който притиска накладките срещу спирачния диск, забавяйки колелото, като ограничават въртеливото движение на оста на превозното средство. В повечето случаи дисковите спирачки използват хидравлична система, която създава налягане, което след това се прехвърля към спирачния апарат. Дисковите спирачки са по-добри от барабанните спирачки, тъй като те се охлаждат по-бързо и се възстановяват по-бързо от потапяне във вода.

Проблеми в спирачната система:

Правилно функциониращата спирачна система е от решаващо значение за безопасната работа на вашия автомобил. Ако забележите проблеми с вашата спирачна система, например дърпане в страни при спиране, бавно спиране, скърцане или стържене при натискане на спирачките или "подскачане" при спиране, тогава е важно проблемът да се реши бързо.

Откриването на проблеми в спирачната система не е трудно:

1.Запалете двигателя и дръпнете ръчната спирачка. Натиснете педала на спирачките. Ако усетите леко пукане в педала, то най-вероятно в спирачната система има въздух.
2.Отпуснете ръчната спирачка и покарайте на кратко разстояние, като спирате многократно. Отбележете колко натиск е необходим, за да спрете автомобила.
3. Помпайте спирачките и наблюдавайте дали спирачният педал се връща в правилната позиция. Ако остане натиснат, трябва да проверите спирачната течност.

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 7 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре