Горивна система

Части за горивна система на автомобили:

ГОРИВНА СИСТЕМА


Горивната система е от водещо значение за всеки автомобил. Нейната функция е както да съхранява, така и да доставя гориво на двигателя. Тя е изградена от много малки и големи части, които се нуждаят от внимание. Но как се случва доставянето на гориво към двигателя? "Домът" на горивото, било дизел или бензин, е горивният резервоар. Там то се съхранява, до момента, когато горивната помпа изпомпи нужното количество и го пренесе към горивния филтър (за пречистване) и инжекторите или съответно карбуратора. Последната спирка на горивото са цилиндрите - мястото, където то изгаря. По-надолу сме обяснили функциите на основните части на горната система.


Съвет
Профилактичното почистване на горивната система и пречистването на горивото са важни. Намалете отделянето на вредни емисии и разхода на гориво, гарантирайте добра работа на двигателя.


Горивна помпа ► Горивните помпи са два вида - механични и електрически. Механичните са разположени до двигателя или прикачени към него. Съвременните автомобили най-често използват електрически помпи, които се оказват по-склонни към повреда.


Горивен филтър ► Горивният филтър е от голямо значение както за правилната работа на двигателя, така и за неговия живот. Когато качеството на горивото не е сигурно или то е замърсено (поради някакви причини), трябва да се уверим, че съществува инструмент, който да поправи това. Подменяйте Вашия горивен филтър, за да запазите чиста горивната система и да подобрите разхода на гориво.


Горивни инжектори ► Горивните инжектори спомагат за подобрението разхода на гориво и работят чрез компютър. Те представляват електрически клапани, които се затварят и отварят чрез ел. сигнал. Въпреки удобството, което предлагат, горивните инжектори са по-склонни към замърсяване в сравнение с карбуратора.


Карбуратор ► Карбураторът работи без намесата на компютър. Той смесва горивото с въздух, като от изгарянето им се получава необходимата енергия. Тази система обаче бива заменена от над 30 години с инжекторите. Причината за това е честата нужда на карбуратора от ремонт.

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре