Барабанни спирачки

Барабанни спирачки за автомобили:

БАРАБАННИ СПИРАЧКИ НА АВМОТОМОБИЛА


Макар че повечето автомобили са оборудвани с дискови спирачки на предната ос, барабанните спирачки са по-често срещани отзад.
В тази категория сме обособили разделите:

Спирачен барабан | Спирачни челюсти | Принадлежности |


Как работят барабанните спирачки?

Барабанните спирачки се състоят от два спирачни механизъма, които са монтирани в спирачните барабани от двете страни на оста. След като шофьорът натисне спирачния педал, спирачните челюсти се притискат към вътрешността на спирачния барабан, като по този начин забавят автомобила и при необходимост спират. Подобен процес с този на спирачните накладки, които се притискат към спирачния диск, се получава при барабанни спирачки при спиране. Механизмът се задейства при натискане на спирачния педал. Буталото се плъзга в цилиндъра, което от своя страна позволява спирачните челюсти да влязат в контакт с барабана. Цялата барабанна спирачна система работи със спирачна течност под налягане, подобно на дисковите спирачки.


 

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре