Ангренажен ремък

Ангренажни ремъци за автомобили:

Функция на ангренажния ремък


Функцията на ангренажния ремък е да синхронизира въртенето на коляновия вал (който контролира буталата) и разпределителния вал (който контролира клапаните). Този синхрон трябва да бъде изключително точен.


Съвет

Спазвайте интервалите за смяна на ремъка, посочени от производителя или периодично проверявайте състоянието му. Подобни подвижни компоненти са изложени на постоянно високо ниво на износване и температура.


Синхрон между разпределителен и колянов вал
Значение


 В случай на несинхронизация може да се причини нарушена способност за изгаряне на гориво, поради ограничено количество въздух. Двигателят получава достъп до въздух в точно определено време чрез отваряне на вентилите. Това дава възможност за изгаряне на гориво и производство на енергия.

 Липсата на ангренажен ремък би довела до сблъсък между клапаните и буталата. Крехкостта на клапаните гарантира сигурно огъване и счупване. Поради подобен сблъсък би се наложил и ремонт на двигателя.

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 7 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре