Изпускателен колектор

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Изпускателната система на автомобила се състои от няколко отделни елемента, всеки от които има определено предназначение и функция. Събрани заедно, те сформират целия механизъм, чието предназначение е да пречисти изгорелите газове, идващи от цилиндрите на двигателя и да ги отведе в околното пространство. Първият етап се поема от колектора. Нека разберем какво представлява той и неговата функция.

КАКВО ПРАВИ ИЗПУСКАТЕЛНИЯ КОЛЕКТОР

В конструктивно отношение, това е блок от няколко тръби (по една за всеки от цилиндрите), които излизайки от двигателя се събират в една обща по-голяма тръба. Този блок е прикрепен към двигателя със специални шпилки, така че въпреки големите температури, които се развиват, той да остане здраво фиксиран на мястото си. Изработва се от термоустойчиви сплави, като чугун или определена стомана. Температурата в него достига до 900-1300 °C.

Кога обаче е необходима подмяна на този компонент и по какво да разберем, че моментът е настъпил?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРА

Както всеки друг компонент и част от автомобила, така и при този настъпва момент, когато идва краят на неговия жизнен цикъл и се нуждае от подмяна. За това особена роля играе многократното му нагряване и изстиване, образуването на конденз и наличието на ръжда. Подобни процеси след време предизвикват спукване и изкривяване, колкото и здрав и плътен да е металът, от който е изработен.

Нека все пак разберем, кога и как става смяната:

  • Кога - най-често, при наличие на пукнатини, се променя звука на двигателя;
  • Как - затварянето на появилите се цепнатини се извършва чрез заваряване. Така бързо и лесно се отървавате от възникналите проблеми и можете да продължите да използвате компонента.

Другият вариант за справяне с неизправността е подмяната на дефектиралата част с нова.

Защо да вземете от T-Auto
Защото ние сътрудничим само с доказалите се фирми от бранша, така че да можем напълно да гарантираме високо качество и ниски цени на своите клиенти. Имаме собствена складова база, като така гарантираме, че доставката Ви ще бъде извършена максимално бързо и няма да чакате транспорт от чужбина. В същото време, поддържаме голямо разнообразие от нови авточасти за коли, така че да успеем да покрием по-широк периметър от потребителски търсения.

Поръчката се извършва лесно - само с няколко клика на мишката. Арсеналът от функции също не е малък и с лекота и за секунди филтрирате определени продукти според нуждите Ви и така с един поглед сравнявате техните стойности. Посетете ни дори още сега онлайн на t-auto.bg или на място в някой от физическите ни обекти в страната. Очакваме Ви!

 

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре