Задно гърне

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Както вероятно всеки от нас знае, моторното превозно средство, в следствие от вътрешното горене в неговия двигател, образува газове, които отнякъде трябва да излязат. За целта се използва т. нар. задно гърне. Какво представлява то и как да разберем, кога е дошло времето за неговата смяна, ще разберем сега. Ще представим и особеностите на спортното задно гърне за кола, така че ще бъде интересно.

КАКВО Е ЗАДНО ГЪРНЕ НА КОЛА?

Автомобилът се състои от множество различни системи, всяка от които изпълнява определена дейност и има съответното предназначение. Една от тях е изпускателната система, чиято задача е да придвижи изгорелите газове от цилиндрите на двигателя до съответното място, откъдето те да излязат в околното пространство.

Тази система се състои от катализатор, изпускателен колектор, резонатор и т. н. Крайният компонент, наричан още задно гърне, е последният, преди напускането на излишните газове. Запушването на тази тръба или наличието на ограничаване на движението всъщност ще намали мощността на двигателя.

КОГА Е ДОБРЕ ДА СЕ СМЕНЯ СВОЕТО ЗАЕДНО ГЪРНЕ?

Както споменахме, при различните околни условия и начини на употреба на превозното средство, момента за смяна на вашето задно гърне може да настъпи в различно време. За това експертите препоръчват извършване на проверка на всеки 20 000 км пробег. Тук е добре да обърнем внимание, че обикновено, животът на повечето задни гърнета е около 80 000 км, но при употреба в градски условия, това число намалява до 60 000 км.

Признаците за повреда на едно задно гърне е например появата на повишено бръмчене на автомобила, тракане на метални елементи и внезапно повишен разход на гориво.

СПОРТНО ЗАДНО ГЪРНЕ ЗА КОЛА

Спортният вариант на гърне за кола притежава някои положителни и отрицателни страни, с които е добре да сме запознати, преди да отидем в магазина:

  • повишава мощността на силовия агрегат средно с около 5-10%;

  • ще се повиши шума от превозното средство и той ще стане по-агресивен и мощен;

  • задното гърне е с по-продължителна дълготрайност, защото се произвежда от качествени материали.

Сред недостатъците обаче влизат следните особености:

  • употребата на подобен прибор неминуемо ще увеличи разхода на гориво;

  • съществува вероятност да имате проблеми с паленето през зимата, защото тогава двигателя бързо се охлажда.

Тези недостатъци обаче са валидни за хората с евтини коли. За притежателите на мощни спортни автомобили, като Порше Кайен например, подобен прибор ще им е от полза.

Защо да купите задно гърне за кола онлайн от T-Аuto.bg

Защото предлагаме само и единствено оригинални резервни авточасти на възможно най-достъпни цени и с гарантирано най-добро качество от производителя. При трудности в избора, в пазаруването или при необходимост да попитате нещо, свързано с продуктите ни, задължително се свържете с наш представител. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре