EGR клапан

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

С цел повишаване на екологичността и опазване на околната среда по-чиста, евро стандартите налагат на автомобилните производители да вземат мерки в тази посока. Една от тях е наличието на допълнителен EGR клапан. Какво представлява той, неговата функционалност и как да го почистваме ще разберем от следващите редове.

КАКВО Е EGR КЛАПАН?

Той контролира степента на рециркулация на изгорелите газове вътре в двигателя, забавяйки горивния процес и намалявайки отделянето на опасни азотни оксиди. Като цяло представлява преходна тръба, стояща между изпускателния и всмукателния колектор и е под командването на бордовия компютър. Така чрез дебитомера той успява в реално време да проследява степента на смесване на чистия постъпващ в двигателя въздух с изгорелите газове.

 

Освен, че се отваря до различна степен, тук е предвиден и специален сензор, подаващ информация до контролния блок за нивото му на откритост. Този детайл се използва в дизеловите и в бензиновите мотори.

КАК СЕ ПОЧИСТВА?

След като ЕГР клапанът е в пряк контакт с изгорелите газове, той всъщност е най-уязвимият детайл в системата за рециркулация и с времето се запушва и възпрепятства неговото отваряне и затваряне. Така всъщност се наблюдават отделни симптоми в поведението на превозното средство и то започва да губи мощност и излизането на черен дим от ауспуха. За решаването на проблема се предприемат две действия, а именно почистване или подмяна.

 

Почистването накратко протича в следната последователност:

  • Отстраняване на устройството;

  • Почистване от натрупалия се нагар с твърда телена четка;

  • Потапянето му за известно време в специален почистващ разтвор за финото отстраняване на останките от нагара. Внимавайте обаче да не намокрите електрическите му конектори.

 

Преди повторното монтиране, непременно се уверете, че сте подменили с нови всичките отстранени преди това уплътнения.

 

Защо да изберете от t-Auto?

Защото предполагаме, че всеки клиент търси да закупи достъпни по цена и с високо качество авточасти. При нас в онлайн магазина се предлагат само такива стоки, защото сътрудничим тясно с различни специализирани доставчици. Също, предпочитайки нас, Вие получавате гаранция за дълготрайност на покупката си и 14 дни срок за да я изпробвате и при желание да я върнете или подмените с нова.

 

На следващо място, посещавайки ни онлайн, Вие си имате работа с много интелигентна и интуитивна уеб-платформа, предоставяща списък с голямо разнообразие на отделните ни предложения и възможност за избор на конкретно решение. Процесът започва стъпка по стъпка, като на всеки етап Вие избирате определени параметри и на база тях, системата Ви извежда съвместимите продукти. Така вероятността за несъвместимост е сведена до много нисък процент.

 

Ако все пак изпитвате различни колебания или несигурност в точността на избора, потърсете нашите специалисти и те ще Ви помогнат с нежната информация. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре