Дюза

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

За да се намали разхода и същевременно да се увеличи мощността на двигателя на автомобила, вместо карбураторна система, в съвременните моторни превозни средства вече се използва т.н. инжекторна система за директно впръскване на горивото. От какво е съставена и как функционира, кога е дошло времето за подмяна и на много други популярни въпроси ще дадем отговор в настоящия ни материал.

 

КАКВО Е ИНЖЕКТОРНА ДЮЗА?

Тя е монтирана непосредствено върху двигателя на превозното средство и служи за разпределяне на горивната смес, впръсквайки я в цилиндрите. Имайки предвид, мястото на нейното разположение се отличават няколко разновидности. Подаването се извършва или директно в определената точка или за по-нататъшно получаване. Без значение за какъв вид гориво е предназначена, тя работи еднакво добре както при дизеловите, така и при бензиновите мотори.

 

Към днешна дата са познати два типа, а именно електронна и механична. В първия случай, бензинът се подава директно към инжекторите и с участието на електронния блок за управление, преминава към горивната камера. Този вариант по-често се среща в съвременните автомобили, поради възможността за постоянна експлоатация. Във втория, отсъства блока за управление и подаването се регулира с помощта на клапани. В зависимост от степента на откритост на дюзата се подготвя и съответното количество гориво

КОГА Е ВРЕМЕ ЗА СМЯНА?

Най-честите причини за неизправността и нуждата от подмяна на системата за впръскване е: продавания по бензиностанциите нискокачествен бензин и извършването на непрофесионални ремонтни дейности. Последният случай между другото е най-често срещания, който оказва силно влияние върху нормалната работа на дюзата. Ето няколко базови симптоми, индикиращи, че е настъпило времето за смяна:

  • значително увеличаване на разхода - поради малкия диаметър и нискокачествения бензин, запушването лесно става реалност;

  • нестабилна работа на празен ход - подобно явление може да се дължи на множество различни неизправности или запушване;

  • проблеми при палене на двигателя - ако при завъртане на ключа, чувате само въртенето на горивната помпа, то следва да се провери за липса на искра в инжектора.

 

Защо да купите онлайн от t-Auto?

Защото в интернет магазина ни предлагаме богата продуктова гама от разновидности на авточасти на евтина цена, а качеството е на високо ниво, защото ние държим на него. Благодарение на предварително и прецизно подбраните ни доставчици, ние гарантираме отличните възможности на всяка част в сайта, а експертите ни всеки ден са готови да Ви съдействат в правилния избор. Въпреки, лекотата на пазаруване, ако срещате трудности, потърсете ни. Очакваме Ви!

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре