Горивна помпа

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

За да се осигурят максимални условия за правилна работа на двигателя, едно от изискванията е подаване на горивото под определено налягане. Кой компонент се грижи за това, неговите разновидности и методите за правилния избор ще ги разгледаме по-долу.

 

КАКВО Е ГОРИВНА ПОМПА?

Нейното предназначение всъщност е да осигури подаването на нужното количество гориво към инжекциона, карбуратора или дизела под определено налягане. Съответно при едноточковото впръскване (моноинжекцията), натискът е 1 бар, а при многоточковото (пълната инжекция), показателя варира от 3 до 4 бара. Тя обикновено се намира или в резервоара или някъде около задния мост.

 

При дизеловите (комън рейл) мотори също имаме подобна помпа, но нейната роля в случая е “подкачваща”, защото тя спомага за придвижването на горивото под налягане обикновено около 3 бара.

ВИДОВЕ

Отличават се две разновидности:

  • механични - често се срещат при по-старите карбураторни модели. Нейното задвижване идва от разпределителния вал;

  • електрически - използват се в двигателите на бензин, притежаващи система за разпределено впръскване. Този тип дори може да се използва както в бензиновите, така и в дизеловите мотори. Те са способни да създадат нагнетяване на сместа в диапазона от 0,3 до 0,7 бара.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНАТА?

Преди покупката трябва да вземем под внимание марката на автомобила и типа на монтирания двигател. Също, когато избирате новата си част е препоръчително да притежавате старата за да се уверите с точност в съвпадението на геометричните им параметри. При разминаване, разбира се, проблемът може да се елиминира чрез специални адаптери, но защо е нужно да се усложнява цялата процедура?

 

При подбора се уверете, че продукта на първо място е със запазена и добра външност и на второ, изискайте наличие на паспорт, гаранционен талон и печат, потвърждаващ тестването на продукта за неговата работоспособност в предприятието.

 

Защо да купите от t-Auto?

Защото в онлайн магазина се предлагат множество отделни видове горивни помпи на отлична цена и всякакви други авточасти с гаранция. Само нашата платформа е направена така, че да се сведе вероятността от грешки при избора до минимум, чрез внедряването на стъпков процес, който Ви превежда през нужните етапи. Така Вие правите необходимите селекции и платформата Ви показва възможните части спрямо избора Ви.

 

Въпреки, че всичко е много лесно, ако все пак се затруднявате или не разбирате нещо по функционалността на сайта или пък искате да се консултирате по специфичен въпрос относно стоките, задължително ни потърсете. Нашите специалисти са на Ваше разположение.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре