Водна помпа

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Водна помпа за автомобил от t-auto.bg


Водната помпа има важната задача да осигурява циркулацията на охладителната течност в мрежата от канали на цилиндровата глава и блока. При повечето автомобили т. нар. водна помпа се задвижва от пистов ремък, а при други от ангренажен ремък. При по-новите модели има водна помпа и със задвижване от електромотор.

В миналото водни помпи са се правили предимно от чугун, но в съвременното автомобилостроене водната помпа представлява алуминиева отливка с две колела и ос помежду им, която лагерува. Ремъка задвижва едното колело, а работното колело във вътрешността изпомпва охладителната течност.

Повредена ли е вашата водна помпа?

Признаци на повредена водна помпа са изтичане на охладителна течност, причинено от нарушена цялост в уплътнението на помпата. Когато лагера на оста се износи, обикновено води до повреда и в уплътняващия пръстен. Това отново причинява теч на охлаждаща течност. Лагерът на задвижващия вал на водната помпа може да се износи и от прекалено опъване на задвижващия ремък.

В онлайн магазин за авточасти t-auto.bg ще откриете водни помпи от водещи производители като Hepu, Metelli, Dolz, Salieri, Skf, Thermotec, Valeo, Aisin, Dayco, Ina, Febi, Magneti Marelli, Meyle, Mahle и т.н.

Защо да изберете нас при покупка на водна помпа за вашия автомобил?

  • При нас ще намерите водни помпи на конкурентна цена
  • Ще получите професионална консултация от опитни хора в бранша
  • Гаранция за качество
  • Експресна доставка
Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре