Биалетка

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Окачването играе важна роля за стабилизирането на автомобила при завоите. Негови отделни и доста често сменящи се части са вертикалните стабилизиращи щанги, наричани още биалетки. Сега ще разберем какво представляват и тяхната роля за правилното поведение на автомобила при интензивно шофиране.

 

ЗА КАКВО СЛУЖАТ

Това са напречните елементи, свързващи стабилизиращата щанга с шарнира. Тяхната основна задача е противодействието на напречното усукване на купето при агресивно шофиране и вземането на остри завои. Представлява, извит по специален начин метален прът, поемащ предизвиканото от превозното средство напречно напрежение, така че да го задържи под правилния ъгъл.

За да не се разваля комфорта при возене, биалетките са оборудвани със специални гумени и сферични елементи, поемащи образуващите се по време на движение вибрации. Те се намират както на задната ос, така и на предната. Различни са по диаметър и следователно, колкото по-голям е той, толкова повече напрежение може да поеме. Поради това, че отговарят за добрия комфорт при шофиране по неравни терени и върху тях се оказва голям натиск, често се разбиват и се нуждаят от смяна.

 

КОГА СЕ СМЕНЯТ

Индикациите за разбити напречни щанги (биалетки) са идващите чукания, скърцания и свистене от колелата при завиване или бавно преминаване през неравни терени. Тяхното неизправно състояние ще доведе и до влошаване стабилността на превозното средство. Тъй като процесът на разбиване е твърде бавен и се случва постепенно, той е трудно да бъде доловен.

Трябва да се знае, че продължителното шофиране с разбити биалетки ще доведе до повредата и на останалите компоненти от окачването и съответно до по-скъп ремонт на по-късен етап. Експертите съветват да не чакаме появата на описаните по-горе симптоми, а поне веднъж на две години да извършваме тази подмяна.

 

Защо да се доверите на T-Auto

Защото ние сме от дълги години на пазара и продуктовата ни гама се е разширила до такава степен, че предлагаме нови резервни части за всички най-разпространени модели и марки автомобили на отлични цени. Избирайки нашия онлайн магазин, Вас Ви очаква още:

  • индивидуално обслужване и беседа с експерт;

  • само оригинални и висококачествени части;

  • атрактивни ценови оферти;

  • коректност и сигурност при изгодни търговски условия;

  • пълно съвпадение на частите;

  • функционална уеб-платформа с всички необходими филтри за бърз и правилен избор;

  • бърза обработка на поръчките и тяхното изпращане до посочен адрес;

  • поддръжка на богата складова база.

 

Очакваме Ви!

 

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре