Ангренажен ремък

Ангренажен ремък

Каква е функцията на ангренажния ремък?
Ангренажният ремък е една от най-важните части от вашия двигател. Ако ангренажния ремък се скъса, резултатите може да се окажат необратими. Това дори може да доведе до пълното унищожение на двигателя ви.

Ангренажният ремък синхронизира движенията на буталата и клапаните на двигателя. Следователно, ако ангренажния ви ремък не се справя със синхронизирането на движението, буталата може да се сблъскат с клапаните и така да причинят сериозна вреда на двигателя.

Според инструкциите на повечето производители на коли, ангренажният ремък трябва да се заменя на всеки 5 години или 60 000км. Ангренажния ремък се заменя заедно с другите разпределящи части - ролките и водната помпа.

Не всички двигатели са оборудвани с ангренажен ремък. Има коли с ангренажна верига вместо ремък. Когато купувате кола, особено втора употреба, е важно да проверите състоянието на ангренажния ремък, за да избегнете сериозна повреда.

t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 7 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре