Ангренажен ремък комплект

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички марки с авточасти от категория Ангренажен ремък комплект.

Категория ангренажен ремък комплект е налична само за следните марки
Ангренажен ремък комплект за Buick
Ангренажен ремък комплект за Cupra
Ангренажен ремък комплект за Ford usa
Ангренажен ремък комплект за Great wall
Ангренажен ремък комплект за Lincoln
Ангренажен ремък комплект за Maserati
Ангренажен ремък комплект за Mg
Ангренажен ремък комплект за Pontiac
Ангренажен ремък комплект за Vauxhall

Какво е ангренажен ремък?

Ангренажният ремък е част от системата за предаване на сила във вътрешно горен двигател на автомобил или други видове мотори. Той е отговорен за синхронизирането на движението на различните компоненти на двигателя, като коляновия и буталния вал, впръсквачите, клапаните и други.

Ремъкът е изработен от здрав и гъвкав материал, обикновено гума или синтетична смес, която е подсилен с влакна или стоманени корди. Той се поставя върху зъбати шайби или колела на различните компоненти на двигателя и се задвижва от коляновия вал.

Функцията на ангренажния ремък е да осигури точното синхронизиране на вътрешните компоненти на двигателя, за да работят в правилния момент и в правилния ред. Това помага за подобряване на ефективността на двигателя, намаляване на триенето и износването на компонентите, както и за предотвратяване на вредни последици като удари на клапаните и възможни повреди на двигателя.

Ангренажният ремък изисква периодична подмяна, като производителят на автомобила обикновено предлага препоръки за интервалите на смяна. Това е важно за запазване на надеждната работа на двигателя и предотвратяване на евентуални повреди.

Ангренажен ремък цена

Цената на ангренажния ремък може да варира в зависимост от марката и модела на автомобила, както и от местоположението и допълнителните услуги, свързани със замяната на ремъка. В средните класове цените на комплекти ангренажен ремък може да варират от 50 до 150 евро.

Важно е да се има предвид, че ангренажният ремък е важна част от двигателя на автомобила и замяната му трябва да се извършва редовно, за да се предотвратят евентуални повреди и необходимост от скъпи ремонти в бъдеще. От това гледно точка, инвестицията в качествен ангренажен ремък може да се окаже полезна и на дълга пътека да спести разходи и проблеми.

Откъде да купите ангренажен ремък?

Ангренажният ремък може да се закупи от магазини за авточасти, специализирани сервизи за автомобили, онлайн магазини за авточасти и други подобни места.

Преди да закупите ангренажен ремък, е важно да знаете точния му модел и размер за вашето превозно средство, като можете да го намерите в ръководството за експлоатация на автомобила. Освен това, е важно да се избере качествен и надежден ангренажен ремък, за да се гарантира безопасността и надеждността на двигателя.

При избора на място за закупуване на ангренажен ремък, е важно да се обърне внимание на репутацията на магазина или сервиза, като се препоръчва да се търсят места с добри отзиви и гарантирани качествени продукти.

Комплект ангренажен ремък от t-auto.bg

Ангренажен ремък комплект е ключов компонент на газоразпределителния механизъм в автомобила. Състои се от ремък и ролки и служи за подсигуряване на безпроблемна работата на двигателя. В повечето съвременни автомобили ангренажният комплект има ремъчно задвижване, което означава, че ремъкът работи като основно средство за предаване на мощност.

Водачите трябва да са наясно с функцията на ангренажния комплект, както и какви ще бъдат последствията, ако допуснат ремъкът се скъса. И накрая, необходимо е те да са наясно как да предотвратят това. Механизмът за синхронизация е сложен механизъм, чиято функция е да гарантира, че цилиндрите в двигателя се пълнят с горивна смес и изгорелите газове се извеждат своевременно. Газоразпределителният механизъм на двигателя отваря и затваря клапани в цилиндрите в определени моменти, за да контролира притока на газ към двигателя.

Този механизъм се състои от разпределителния вал, който управлява работата на клапаните, и другите основни компоненти на двигателя, включително самите клапани. Разпределителният вал е нужно да бъде снабден с въртящ момент, за да работи правилно. Това от своя страна се осигурява от коляновия вал, който е свързан със зъбните колела на двигателя посредством зъбен ремък.

От казаното става ясно, че комплект ангренажен ремък е ключова част от работата на двигателя. В голяма част от съвременните автомобили той задвижва и водната помпа, която е част от охладителната система на автомобила.

При ангренажния ремък има зъбен ремък от вътрешната страна на ремъка, който помага на двигателя да работи навреме. В миналото са били използвани гумени и текстилни колани, но днешните колани са направени от по-издръжливи полимери. По принцип ангренажният ремък трябва да издържи 60 000 км или повече, но има случаи, когато той може да се скъса преждевременно. Когато избирате комплект за синхронизация, не забравяйте да вземете качествен, за да избегнете проблеми.

Причини за повереда на вашия ангренажен ремък комплект

Понякога се случва така, че вашия ангренажен ремък се къса. Основните причини за повреда на ремъка, които налагат подмяна, са:

  • не са спазени препоръчаните интервали за подмяна
  • нарушени са условията за правилна експлоатация
  • по повърхността на ремъка е попаднало гориво-смазочно вещество - ако по повърхността на ремъка е попаднало гориво-смазочно вещество, този ремък трябва да се смени възможно най-скоро. Дори ако петното от масло бъде отстранено от ремъка, той ще се скъса по-рано от определения край на живота си и ще трябва да се смени целият комплект ремъци.
    нискокачествен ремък

Ако комплект ангренажен ремък не е в най-доброто си състояние, това може да причини сериозни повреди в двигателя. В случай на скъсване разпределителният вал ще престане да функционира, а клапаните ще останат в сегашното си състояние. Това може да доведе до блъскане на буталата в клапаните и огъването им, което може да доведе до повреда на буталата и втулките. В някои случаи това може да наложи подмяна на целия двигател.

Някои модели двигатели имат защита при скъсване, което позволява да се подмени само ремъкът. Въпреки това при двигатели с висок въртящ момент все още съществува риск от скъсване на ремъка или неизправност на ролката. Поради тази причина се препоръчва да се снабдявате с качествени комплекти ангренажни ремъци от надеждни марки като INA, GATES и CONTITECH.

Спестяваш 35 лв. Product

Спестяваш 34 лв. Product

Спестяваш 54 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 96 лв. Product

Спестяваш 27 лв. Product

Спестяваш 35 лв. Product

Спестяваш 25 лв. Product

Спестяваш 8 лв. Product

Спестяваш 11 лв. Product

Спестяваш 12 лв. Product

Спестяваш 32 лв. Product

Спестяваш 14 лв. Product

Спестяваш 13 лв. Product

Спестяваш 9 лв. Product

Спестяваш 107 лв. Product

Спестяваш 72 лв. Product

Спестяваш 79 лв. Product

Спестяваш 5 лв. Product

Спестяваш 23 лв. Product

Спестяваш 31 лв. Product

Спестяваш 32 лв. Product

Спестяваш 59 лв. Product

Спестяваш 141 лв. Product

Спестяваш 104 лв. Product

Спестяваш 39 лв. Product

Спестяваш 176 лв. Product

Спестяваш 98 лв. Product

Спестяваш 296 лв. Product

Спестяваш 70 лв. Product

Спестяваш 69 лв. Product

Спестяваш 95 лв. Product

Спестяваш 115 лв. Product

Спестяваш 143 лв. Product

Спестяваш 80 лв. Product

Спестяваш 78 лв. Product

Спестяваш 69 лв. Product

Спестяваш 99 лв. Product

Спестяваш 108 лв. Product

Спестяваш 109 лв. Product

Спестяваш 59 лв. Product

Спестяваш 90 лв. Product

Спестяваш 63 лв. Product

Спестяваш 201 лв. Product

Спестяваш 91 лв. Product

Спестяваш 96 лв. Product

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре