Амортисьори

Започнете с избор на автомобил

1
2
3
 
 
 

Всички категории с авточасти и други.

Амортисьори цена от t-auto.bg

Предназначението на висококачествените амортисьори е да поддържат гумите на автомобила в постоянен контакт с пътя и да предотвратятват загубата на контрол. Когато скоростта на движение висока, теглото на автомобила кара задните колела да се натоварват, а предните колела да се разтоварват.

При натискане на спирачния педал наблюдаваме обратната ситуация. В идеалния случай колата трябва да поддържа нормалното си положение, но това не винаги е възможно. Амортисьорите са важни при движение в завои, тъй като натоварването не е върху осите, а върху страните на автомобила.

Необходимо е предните и задните амортисьори на автомобила трябва да са възможно най-стабилни, за да преодоляват препятствията и да държат колата на пътя. Това е така, защото съвременните статистики показват, че пружините поддържат масата на автомобила в равно положение.

Цялата функция по успокояване на пружините се поема от амортисьорите. Поради тази причина, подбора им е от съществено значение за изправното функциониране на автомобила ви.

Видове амортисьори цени

Има два основни типа амортисьори - маслени и газови. В масления амортисьор вибрациите на еластичните елементи на окачването се потискат чрез прехвърляне на течност от един резервоар в друг и обратно през система от клапани. При газовите амортисьори течността се нагрява до малък обем газ, преди да бъде прехвърлена.

Амортисьорите обикновено са податливи на колебания и въздушни мехурчета, което може да намали тяхната ефективност и продължителност на живота. Този тип авточасти могат да се разделят още на: задни амортисьори и предни амортисьори тип Макферсън. Макферсън е амортисьор с телескопична хидравлична конструкция. Предлагат се в еднотръбен и двутръбен дизайн.

Амортисьорите са често срещан тип система за окачване, използвана при автомобили. Те се състоят от две тръби, една в друга, а външната тръба е обвивка. Вътрешната тръба е пълна с работна течност и в нея има разположено бутало с клапани.

Пространството между двете тръби е запълнено с резервна течност за охлаждане и компенсиране на потока, а също и с въздух за компенсиране на промените в обема, дължащи се на термично разширение. На окачването на автомобила са поставени амортисьори за плавно движение при добри пътни условия. Можете да закупите качествени и евтини амортисьори от нашия онлайн магазин.

Проблеми и диагностика на предни и задни амортисьори

Дефектните амортисьори могат да накарат колата да остане във въздуха по-дълго, което може да доведе до увеличен спирачен път и намалена скорост за безопасно завиване. Освен това дефейтиралите амортисьори могат да причинят неизправност на сензорите на автомобила, което може да доведе до намалено управление и непредсказуемо движение.

Ако амортисьорите на вашия автомобил са в добро състояние, вибрациите и шумът, който произвежда, ще бъдат много по-малко. Лошите или евтини амортисьори могат да доведат до влошени характеристики във всички части на автомобила, от движение до спиране, завиване, изкачване и спускане, което лесно може да доведе до злополуки.

Проверката на работоспособността на амортисьора е проста: просто направете проверка и вижте дали има поток от течност върху тялото, след което разклатете колата енергично във всеки ъгъл подред. Ако колата се люлее повече и се чуват отчетливи удари, амортисьорът вероятно е повреден и трябва да бъде сменен.

При нас ще откриете предни амортисьори и задни амортисьори на топ цена от водещи производители като: Sachs, Moroe, Kayaba, TRW, Bilstein, Magnum, Nipparts, Ashika, Japanparts, Meyle.

Меню 0 лв.
Бисквитки
Приемам
Нагоре