Авточасти за Jaguar

Всички категории с оригинални и алтернативни авточасти за Jaguar

филтри за Jaguar
Филтри
спирачна система за Jaguar
Спирачна система
ходова част за Jaguar
Ходова част
съединител и маховик за Jaguar
Съединител и маховик
кормилна система за Jaguar
Кормилна система
задвижване за Jaguar
Задвижване
ремъчно задвижване за Jaguar
Ремъчно задвижване
части за двигател за Jaguar
Части за двигател
основен ремонт двигател за Jaguar
Основен ремонт двигател
гарнитури и уплътнения за Jaguar
Гарнитури и уплътнения
охладителна система за Jaguar
Охладителна система
запалителна система за Jaguar
Запалителна система
горивна система за Jaguar
Горивна система
датчици, сензори и релета за Jaguar
Датчици, сензори и релета
стартер и алтернатор за Jaguar
Стартер и алтернатор
отопление и вентилация за Jaguar
Отопление и вентилация
климатик за Jaguar
Климатик
почистване на стъклата за Jaguar
Почистване на стъклата
електрическа система за Jaguar
Електрическа система
светлини за Jaguar
Светлини
изпускателна система за Jaguar
Изпускателна система
масла и автохимия за Jaguar
Масла и автохимия
трансмисия за Jaguar
Трансмисия
окачване за Jaguar
Окачване
бутони, ключове и лостове за Jaguar
Бутони, ключове и лостове
маркучи и тръби за Jaguar
Маркучи и тръби
теглич за Jaguar
Теглич
интериор и аксесоари за Jaguar
Интериор и аксесоари
каросерия за Jaguar
Каросерия
брави, дръжки и ключалки за Jaguar
Брави, дръжки и ключалки
тунинг за Jaguar
Тунинг

История на автомобилите Ягуар

История на автомобилите Ягуар (Jaguar) започва през 1922 година, когато Уилям Ламбърт и Уолтър Скот основават компанията Swallow Sidecar Company. На първоначален етап фирмата произвежда само странични колички за моторнициклети.

През 1935 година фирмата се преименува на S.S. Cars Limited и започва да произвежда луксозни спортни автомобили. През 1945 година, след Втората световна война, компанията се преименува отново, този път в Jaguar Cars Limited, поради отрицателната асоциация със съкращението "S.S.", което носеше немския автомобилен производител.

През 1950-те и 1960-те години Ягуар преживява своите златни години с популярността на моделите си, включително Jaguar XK120, Jaguar Mark 2 и легендарния Jaguar E-Type, който бе обявен за най-красивия автомобил на света.

През 1968 година British Motor Corporation (BMC) се обединява с Leyland Motor Corporation, за да създаде British Leyland Motor Corporation. Ягуар става част от тази група.

През 1984 година Jaguar Cars Limited е приватизирана и се присъединява към компанията Ford Motor Company. В периода на собственост на Форд, Ягуар развива няколко нови модели, включително Jaguar XJ, Jaguar XK и Jaguar S-Type.

През 2008 година Ford продава Jaguar на индийската компания Tata Motors. С това Ягуар се присъединява към групата Jaguar Land Rover, която включва и другата британска марка за автомобили, Land Rover.

През последните години Ягуар продължава да разработва нови модели, като поставя акцент върху електрическата мобилност. През 2018 година представят първия си 100% електрически автомобил - Jaguar I-Pace, който получава много положителни отзиви и награди.

Днес Ягуар е известен като производител на роскошни и спортни автомобили, изпълнени с иновации и елеганки дизайн. Моделният им ред включва спортни седани, купета, кросоувъри и електромобили, които се отличават с високо качество на изработка, уникален стил и вълнуваща производителност.

В допълнение към своята история в производството на автомобили, Ягуар има и активно присъствие в автомобилните състезания. Те са известни със своето участие в състезания като 24 часа на Льо Ман и Formulа 1, където са постигнали значителни успехи.

В съвременни времена Ягуар продължава да се развива и иновира, представяйки нови модели, включително впечатляващия Jaguar F-Type, луксозния Jaguar XJ и електрическия Jaguar I-Pace. Те продължават да привличат вниманието на автомобилната индустрия и любителите на автомобилите с изключителното си качество и елегантност.

В заключение, Ягуар представлява исторически и престижен автомобилен бранд с богата традиция, висококачествени автомобили и уникален стил.

Автомобили Ягуар цена

Цените на автомобилите Ягуар могат значително да варират в зависимост от модела, конфигурацията, опциите и регионалните разлики. Ягуар предлага различни модели, начиная от седани и купета до кроссовери и электромобили, които покриват различни ценови сегменти.

Цените на авточастите за Ягуар могат да варират значително в зависимост от конкретната моделна гама, годината на производство и типа на частта, която търсите. Отделните авточасти могат да имат широк ценови диапазон.

Обаче, в общи линии, Ягуар е престижна марка и авточастите за нея често биват по-скъпи в сравнение с авточастите за марки с по-широко разпространение.

Конкретните цени на авточастите могат да бъдат различни в зависимост от държавата, региона и доставчика. Някои части, като например механични или електрически компоненти, могат да бъдат по-скъпи в сравнение с части като филтри или свещи.

За да получите по-точна представа за цените на конкретните авточасти за Ягуар, е най-добре да се свържете с оторизиран дилър на Ягуар, авторизиран сервиз или специализиран доставчик на авточасти за Ягуар. Те ще може да ви предоставят информация за цените на конкретните части, които ви интересуват.

Меню 0 лв.
Нагоре