Авточасти за Dacia

Онлайн магазин за авточасти Dacia |  T-Auto 

Пълен асортимент от оригинални и алтернативни авточасти и консумативи за автомобили с марката Дачия.

Моля, изберете модел на автомобила:

За да закупите авточасти за Dacia, моля изберете модел от каталога. Ако имате нужда от помощ, моля свържете се с нас по телефона, или ни пишете.

DACIA

Dacia е румънски автомобилен производител и една от водещите компании в Румъния. Името на компанията пресъздава провинцията в Римската империя - Дачия, която се е намирала на точно на територията на Румъния. Седалището на компанията се намира в Миовени (окръг Арджер, Румъния). Заводът (заедно с неговия щаб) има производствен капацитет от над 400 000 автомобила годишно. Това го прави петия най-голям завод в Европа. Той работи ръка за ръка с машинния център на Renault в Букурещ.

 

ЗА DACIA И RENAULT

 

Компанията е основана през 1952 година, но развитието и започва през 1966 година, когато тя стартира съвместна дейност с Renault. Следва създаване на производствения завод в Пищеци и от там серийното производство на Dacia 1100 (Renault 8), Dacia 1300 (базирана на Renault 12). Годишно са произвеждани около 40 000 автомобила, като пазарът е бил предимно вътрешен. Малко по-късно Renault предприема един наистина стратегически ход - с цел да окупира пазарите в Източна и Централна Европа. През 1999 година Renault Group става собственик на Дачия. През 2004 година следва създаването на Dacia Logan - един напълно нов и европейски автомобил - готов да покори нови земи.

През 2014 година Dacia става най-големия износител на автомобили (7,3 % от общия износ на страната) и печели приза "Автомобил на годината" със своя ван Dacia Dokker. Всички модели от Дачия Докер са произведени в завода на Renault в Танжер, Мароко.


Теми в статията: Dacia, За dacia и renault
t-auto.bg © Всички права запазени
връщане на поръчка
Връщане на поръчка
Можеш да върнеш закупения продукт до 14 дни след покупката. Необходимо е единствено да запазиш аксесоарите и опаковката!
плати при доставка
Плати при доставка
Заплащането става при доставка, при получаване на стоката на посочен от Вас адрес или до поискване, плащате директно на куриера.

Нагоре